San Francisco!

Kom ju på att jag helt hade glömt bort att blogga om när jag, Sara och Emma var i San Francisco förra helgen. Jag har så himla många bilder att visa, så jag tänker de för det mesta tala för sig själv. Men jag sammanfattar dagarna lite i ord med. 

Fredag

Denna dag började tidigt och vi var på flygplatsen redan runt fem-tiden! Lite innan nio landade vi i ett soligt SF och vi tog tunnelbanan in till stan där vi gick längs alla pirer för att komma till vårt hotell som låg bara några block från Fishermans wharf. Efter att ha lämnat väskorna i bagagerummet, köpte vi med oss lunch från Trader Joe's och satte oss i en park och njöt. Vi promenerade sedan runt längs pier 39 och waterfront, där allt var väldigt mysigt och fint tyckte jag. 

Eftermiddagen spenderades ute på det ökäna fängelset Alcatraz, där vi gick en rundtur med bandspelare och fick höra hela historien som hade utspelat sig på ön. På kvällen mötte vi upp vår Jossan för middag på Cheesecake. Eftersom dett var typ den längsta dagen jag levt så slocknade vi redan runt tio. 






Framme!


Bay bridge




























Så nära, men ändå så långt bort!


Smitvägen



Lördag

Solen lyste även denna dag och vi drog iväg till subway för att käka frukost. Sen bjöd dagen på gå, gå och gå och vi hann med att se Lombard street, Coit tower och utsikten därifrån, Chinatown, en kyrka, en liten gatufestival för att sedan käka en tretimmars-lunch ute på Cheesecake's uteservering på åttonde våningen vid Union square. 

Det sjukaste händer när vi kommer till Union Square och ska fotografera ett stort hjärta som står som en staty. Då tycker jag mig höra att någon ropar mitt namn och jag snurrar runt för att se om jag hittar något igenkännande ansikte. Och där står hon! Madde från New York!! Vi träffades på au pair skolan och var alla en del av det tajta svenskgänget så vi hörs då och då för att se hur det står till. När jag var i NY för dryga månaden sen, möttes vi självklart för en fika och jag visste egentligen att hon skulle till SF denna helg, men vi hade inte hörts om att ses. SJÄLVKLART springer vi på varandra mitt i SF! Sjukt men kul :D

På kvällen blev det god dricka på rummet som ledde till utekväll. Sjuk kväll men satans så roligt! En kväll jag aldrig glömmer! 




Det tog på vaderna!




Lombard street!














Utsikten från Cheesecake!


Fina brudar på taket!







Söndag

Finaste dagen av de tre dagarna och temperaturen letade sig upp runt 25. Vårt mål för dagen var Golden Gate-bron, så efter att ha checkat ut och käkat frulle började vi traska. Att sträckan var ca 6-7 km dit gjorde inte så mycket i det fina vädret och med den vackra omgivningen. Skovalet kan ju dock diskuterats då jag valde mina platta ballerina. De är inte så fräscha nu och mina fötter mådde inte så bra dagarna efter. Men vi kom iaf till vårt mål och det är ju heöt sjukt egentligen hur en vanlig simpel hängbro kan få så mycket uppmärksamhet. Men oj, så fin och mäktig den är! 

Vi var sedan ute på flygplatsen i god tid. Så god tid att vi hann med ett tidigare flyg hem. Så istället för att lyfta från SF 21.20 så var vi hemma i Seattle runt 21. Himlans gött! 

Toppenresa med andra ord!! 






















Sara

I torsdag var det dags för min kära granne Sara att bege sig hemåt Svedala igen efter ett år i staterna! Kul för henne, tråkigt för mig! Körde ut henne till flygplatsen där vi fick stå i kö för att checka in i en och en halv timme. Flygbolaget hon skulle resa med var nytt och hade självklart premiär denna dag. Saras flyg var det första för dem och det var sjukt många som skulle med detta flyg. Som tur var, så var vi där i hyfsad tid! Jobbigt att säga hej då men vi ses ju snart igen, då hemma i Sverige. Jag tycker dock att det varit 10 underbara månader tillsammans med Sara! :) 








































Ses i Sverige kompis! ♥

Bildregn från veckan som gått

Helgen tar vi i ett annat inlägg. 


Malin drog med mig och Sara upp till Premium Outlet på utflykt!


Där hittade jag gladiatorsandaler, en ring och ett medel som ska göra
alla min illaluktande skor fräscha och fina igen!


Jag och Malin fixade snappsvisor för midsommar


Martha var nöjd med alla autografer som Erik hade fixat!


Jag och Emma drog upp till Golden gardens på kvällen för att 
kolla in solnedgången och käka glass!
















Torsdag och det var hemmamatch mot New York, tyvärr utan Thierry Henry.
Men matchen vann vi med 4-2 och Erik gjorde sitt första mål!! :D


Emma, Malin & jag


Oliver hängde med oss på match och han sprang runt som en galning 
uppe på VIP-hyllan för att få så många autografer som möjligt. Jag 
lyckades också knäppa en bild på honom och hans stora favorit, 
lagets målvakt Kasey Keller!

Midsommarafton

Jag vet, jag vet, jag vet. Urusel bloggvecka!!! Men snart ska ni få höra allt om SF, outlets,solnedgångar, hej då, och Eriks första mål. Men först ska jag ha en riktigt bra midsommarafton med alla svenskar i Seattle! 

Glad midsommar på er! :)



San Fran

Nu ska jag hoppa i sängen för om fyra timmar ska jag upp igen, då jag, sara och emma åker till San Francisco över helgen. Sämre weekendtrip får man ju leta efter!! 

Puss på er!!


MUMS

Killen från Seattle Mariners!



Idag har jag:

  • Tränat pilates

  • Skypat med Sofia

  • Skypat med Johan

  • Sett Vancouver förlora Stanley Cup
  • Planerat SF, käkat glass och gått till Kerry Park med Sara och Emma

  • Upptäckt en sjukt söt kille i Seattles baseballag, så måste hinna gå på en match innan jag lämnar

    Nu blir det sängen och Cougar town!

    PUSS

1, 2, 3 fanta och rosé

Igår spontanfestade vi en måndag och mycket för att "fira" att Sara jobbat sista dagen som au pair och numera är arbetslös! Det var jag, Sara och Malin och efter ett tag var också Erik med. Rosé, tärningslekar, utgång där det knappt var nåt folk men vi pratade ett tag med de som var där iaf hehe. 

Hemma vid två, mycket nöjd med denna kväll! :)


Det började lugnt och mysigt


Sista dagen på jobbet firades med fanta och rosé


Tuffa brudar


Fråga mig inte varför brillorna blev obligatoriska haha

On call

Fredag:

Jobbade som vanligt under dagen och gick och körde dubbelpass på gymmet då inte det har blivit nåt alls tidigare i veckan då Jossan har varit här :) När jag sedan hade jobbat klart gick jag ner till stan och mötte upp Malin och Micke för att kolla på femte matchen i Stanley Cup-finalen mellan Vancouver och Boston. Så vi gick och satte oss på Post precis vid en tv och drack lite gott. Sedan kom även Marci och joinade och precis då gjorde Vancouver matchens enda mål så nu leder de finalserien med 3-2 och nästa match spelas imorn. Efter matchen satt vi kvar på Post i några timmar och åt och drack. Innan kvällen tog slut så hann vi också in på ett ställe där man kunde provsmaka viner och där vi också spelade Jenga. 


Marci, Malin och Micke på Post







Lördag:

Mina värdföräldrar åkte iväg själva under helgen då jag ställde upp att ta hand om barnen hela helgen (inte gratis såklart). Så de åkte tio på morgonen och jag och barnen åkte upp till Green lake där jag gick runt och de cyklade. Marthas kedja hoppade dock flera gånger och efter fjärde gången gav jag upp och hon fick gå sista biten med mig. På eftermiddagen åkte vi och även Mario ner till stan för att gå på Gameworks. Det är ett ställe där man kan spela massa spel och vinna tickets som man då kallar det. Alla dessa tickets väger man sen och det sätts upp på ens kort så att man kan köpa grejer där inne. Så t.ex en ipod kostade 6000 tickets bl.a. Rätt så kul där faktiskt. 

När vi var klara där tog vi bussen hem och jag körde över Oliver till en kompis där han skulle sova över. Sedan åkte jag och Martha ner till Malin där vi också mötte upp Sara och sen gick vi vidare till matchen. Underbart väder och underbar stämning med 36 500 i publiken. Vi mötte Vancouver i ett derby och matchen slutade 2-2 efter en riktigt spännande avslutning! Sedan gick vi upp till the green loft och käkade lite innan Erik kom. Martha var överlycklig att få vara däruppe och se lite av de andra spelarna med.  Sedan åkte vi hem till Erik & Malin där vi väntade på att vår buss skulle komma. Erik och Martha stod ute på balkongen och pratade i typ 20 min om hennes sleepovers och andra intressanta grejer...men Erik var en bra lyssnare haha. Erik tog även Marthas tröja och ska fixa alla autografer till henne från alla Soundersspelare och var hon inte redan i himlen innan så kom hon verkligen dit då. Erik följde oss sedan till bussen då han skulle köpa mat. Mycket trevlig kväll! :) 


Självklart hejjar vi lite mer på Erik


Fina flickor :)













Idag söndag så har vi mest slappat runt. Oliver hade match så vi åkte upp och kollade på den och han gjorde två mål och tre assist så det var inte illa pinkat. Nu har min värdföräldrar kommit hem igen och vi ska nu äta middag ute på altanen med grannarna, mysigt! 

Puss och kram på er!

Student 2010

Ett helt sjukt år har gått sedan det var jag själv som stod där som student och jag håller med alla andra som har tagit studenten och verkligen undrar var åren tar vägen. För det har gått obeskrivligt fort! Nu i helgen tog alla småttingar hemma studenten, så grattis till alla er! Det ÄR den bästa dagen i livet!!! 









































Sa jag att det var bästa dagen i mitt liv?

För bra för att vara sant

Nu är det klart. MARTINA KOMMER HEM I SOMMAR!!!!!!!!!!

Fy fan vad bra det kommer bli! Och vältajmat till stadsfesten och allt :D


Oj vad vi ska shejka jag och hjärtat!

22.22

Idag har varit en rätt lugn och skön dag. Släppte som sagt av Jossan imorse vid flygplatsen, men var inte särskilt nere eftersom jag vet att jag kommer få träffa henne om en vecka igen då San Francisco väntar! Fina Josefin! 

Sedan slappade jag hemma några timmar innan jag hämtade barnen och lämnade dem på simningen. Hämtade upp dem och gick till vår Farmers Market här uppe på Queen Anne och käkade mat och stor, god glass till efterrätt. Sedan stannade vi till på hemvägen för att kolla på typ korpen i Baseball, mycket mumsiga killar där så inte mig emot :) 

Väl hemma kollade barnen på tecknat och jag satt vid datorn och kollade lite på basketmatchen med mellan Dallas och Miami. Vinst till Dallas och de leder nu med 3-2 i matcher. Har nu nattat barnen och suttit och pratat med mina värdföräldrar och min värdpappas systerson som ska bo hos oss nu i tre veckor, då han jobbar på sjukhuset. 

Inte särskilt roligt inlägg detta, så har ni läst enda hit ska ni ha credd. Nu blir det Så ska det låta, Cougar town och sängen. Imorn är det FREDAG! :) 

Pussss

Bästa Jossan tillbaka!

Under fem überhärliga dagar har vi fått ha vår Cali-gal här hos oss! Så mycket skratt, så mycket mys och så mycket kärlek. Vi har åkt båt, ätit frozen yoghurt x antal gånger, kollat massa film, bl.a. Hangover II (fy helvete vad bra!!), druckit kaffe på 40 våningen, ätit mycket gott, strosat runt, shoppat, turistat och bara njutit! Här nedan följer bilder från de senaste dagarna! Just nu sitter Jossan på planet hem och jag saknar henne redan! Ses igen om en vecka bejb! 











Finisar!


Oliver badade..














Underbara♥


LOVE




Starbucks på 40 våningen i Coloumbia tower


söt söt söt söt söt söt


Middag på RR :)




Nere vid Gumwall innan det blev lunch med Malin











Time out

Finns en andledning till att det blir lite torrt på bloggfronten nu i veckan. Vår underbara californiabrutta är här! ♥


Parkhäng när det är som bäst!


Summerbreeze

ÄNTLIGEN! Vilken underbar dag det har varit idag! Strålande sol och temperatur över 20 grader, precis så som jag vill ha det! Dagen har spenderats mest i downtown med Sara, Emma och Emmas kompis Amanda. Vi har käkat sorbétglass, solat i parker, lyssnat på bra livemusik, kollat in alla vackra berg som omger staden, gått på stan, fått skoskav, fått solbränna. Nu på kvällen har jag jobbat och har precis avslutat filmen "Love and other drugs". Mycket fin en! Och nu smäller det i dörrar och det låter som att min värdpappa och våra grannar kommer hem från U2-konserten de varit på ikväll. Inte alls avis. 

Imorn väntar pannkaksfrukost med Sara, Malin och Erik innan vi drar till flygplatsen och hämtar upp Jossan! :D 

Puss på er!


Mina ringar jag fyndade på Forever 21








Beautiful Olympics




Vi skulle åkt upp här men tornet var stängt..


Amanda och Emma





Pics from the evening

Lugn och skön kväll. Middag och promenad med Sara och sen fredagsmys i min säng :)












Hoppas ni alla får en mysig helg! 

Love

Börjesson & Friberg

Var som sagt ledig hela dagen igår, vilket var underbart skönt mitt i veckan! Jag hade tänkt att köra dubbelpass på gymmet på morgonen, men kudden var lite för skön. Så det blev en lugn morgon för att sedan köra ett bodypump-pass vid lunch. 

Jag har inte kört bodypump på flera månader nu, och idag förstår jag varför. Fy helvete vad jag har träningsvärk!!!! Och passet var riktigt jobbigt, men jag vet att det är väldigt effektivt, så ett pass i veckan får det allt bli. Efter passet åkte jag hem och tog en snabbdusch och käkade lite innan jag tog bussen ner till Malin och Erik. Där hängde vi och snackade i lägenheten i nån timma innan vi gick ner till piren och käkade fish & chips i den lilla sol som visade sig igår! :) 

Sedan gick vi hem och kollade på BB, innan jag och Malin åkte till Nordiska Muséet och gick på en utställning där det var 17 svenska designers som ställde ut. Fina saker! Efter att ha avverkat det rätt snabbt drog vi hem till dom igen och kollade på en av finalmatcherna i NBA. Sedan övertalade vi Erik att kolla på Justin Bieber filmen, och den var så jäkla söt och himla bra tycker jag! Nu har vi nog alla, inklusive Erik, fått lite Bieber-fever haha! 

Himlans bra dag! :)





Nu ska jag möta upp Sara i parken för idag Seattle, tror det eller ej, så bjuder du faktiskt på sol! 

Pusssssss

1 juni?

Nae, det har det inte riktigt kännts som idag. För det första, jag menar, hallå? Juni? Det betyder ju min tioende månad här borta utav tolv, och alla vet ju hur fort sommaren brukar gå. Heeeelt sjukt vad snabbt det har gått, och var lite det är kvar. Ännu sjukare är det dock att min käraste vän Sara är inne på sin näst sista arbetsvecka, alltså seriöst? Hon åker väldigt snart nu, och det kommer bli så jävla tomt! 

För det andra, för att återknyta till första juni, så skulle det likagärna kunna vara mitten av november här om man bara tittar på vädret. Kallt, blåsigt och regnigt. Neee sommaren, kom till Seattle nu!!!

Dagen har flytit på som vanligt med pilates, många avsnitt av Gossip girl, promenad med Sara, depåstopp på Menchies med Sara och sen film med Sara och Emma. Nu ligger jag nerbäddad i sängen. Var färdig och klar redan innan tio, för det är så mysigt att bara ligga här och kolla webb-tv. Så nu har jag precis kollat på dagens big brother avsnitt och ska nu kolla på säsongens sista Gossip Girl. 

Och sen så ska ni få höra, att imorn är jag leeeeedig! :) I och för sig så ska jag ju jobba massa i helgen men det tar vi då! 

Hoppas att allt är bra med alla er som läser (mamma, pappa, mormor?). 

Pussss på er :)

Lemon sorbet

Älskar mitt nya lack från H&M!

2 dollar!



RSS 2.0