the wave

The Wave är alltså den stora fitnessanläggningen som finns här i lilla Whitefish. Den har ett stort gym, massa klasser och spinning, banor så att du kan spela racketsporter, gympahall och olika pooler. Detta stället är grymt!! Önskar verkligen att det hade funnits hemma i Seattle. Lade ni märke till att jag skrev hemma i Seattle? Mm, för det är så det känns när man åker ifrån staden nu. Om någon börjar prata om nåt i Seattle, så sitter jag och tänker att jaa det är hemma det. För Seattle är mitt andra hem.  

Så igår åkte vi upp för att åka skidor, men det blev inte många åk innan vi gav upp. Det blåste SVINKALLT! Själva temperaturen var ju bara kanske -8 grader men vinden, oj oj oj! Och värst var det att åka i sittliften upp. Som min värdpappa beskrev det: Som att sitta i -10 i badkläder och någon kastar sand på dig! Haha! 

Så det blev bara en halvdag i backen och sen åkte vi till the Wave på eftermiddagen och jag körde både kondition och styrka i gymmet! Nu imorse åkte vi och körde ett spinngpass som var asbra! Men för att inte låta allt för hurtig så sitter jag nu här och äter choklad och dricker cola ;) Måste ju passa på nu de två sista dagarna av året innan allvaret börjar! 

Resten av dagen blir nog himla lugn, skönt! Och så längtar jag tills imorn då det blir en heldag i backen, med -20 och sol! :D


Detta är förhoppningsvis jag imorn, svischandes fram mellan snöspökerna!

whitefish

Så just nu befinner jag mig alltså i Whitefish som ligger i Montana. Vi har massa snö och bor i ett jättefint hus som vi hyr för veckan och passar på att träffa min värdpappas syster med familj och även kompisar till honom när vi är här uppe. Imorn kommer också hans andra syster som jag har träffat några gånger och hon är så himla härlig! Precis som resten av hans släkt!

Resan hit började i söndags eftermiddag då vi satte oss på tåget på King Street Station i Seattle!


Min värdfamilj hade bokat två kabiner med två sängar i varje och sen ett vanligt säte till mig då det inte fanns någon mer sovkabin kvar. Så jag han sätta mig på tåget och lösa ett sudoku innan det var dags för smarrig middag i resturangvagnen. Sedan hängde jag med barnen bort till en av hytterna för att kolla på Ensam Hemma som jag gav dem i julklapp. Så mysig film! :) 

Sedan var ju tanken att jag skulle smita in i en av hytterna så att jag och min värdmamma skulle dela en hytt och min värdpappa och barnen en hytt. Det funkade prima och jag sov som en stock hela natten tills de annonserade i högtalarna att det var tjugo minuter kvar innan vi skulle vara framme i Whitefish! Tydligen hade inte min värdpappa fått någon sömn då barnen inte hade kunnat sova alls. Så på vägen hem får jag nog sova i mitt säte haha!

Väl framme i alla fall så mötte min värdpappas syster oss på tågstationen och sen åkte vi hem till henne och åt god frukost! :) Resten av dagen hängde vi mest runt, åkte till gymmet, åt lunch, storhandlade för 400 dollar!!! alltså nästan 3000 spänn på mat och vi ska vara här mindre än en vecka! Tjena! Sedan blev det tidigt i säng med Gossip Girl innan det blev dags att skalla kudden.

Idag då så har vi åkt skidor hela dagen! Så himla härligt när man vaknar upp och det har kommit 8cm nysnö under natten och mer ska det komma!


Häftigt när man kunde se den blå himlen över byn uppifrån backen!

Snön lägger sig skithäftigt på träden här och fryser till. De kallas för Snowghosts!




Nu är jag svintrött och ska en en gång lägga huvudet på kudden. Imorgon är det en ny skiddag och jag hoppas hinna med lite skype med familjen på morgonen! :) 

Puss och godnatt!


Christmas Day

Detta är alltså dagen då man firar i USA. Så klockan 07.23 blir jag väckt av att Martha ligger på mig och viskar "Merry Christmas" i mitt öra och säger åt mig att komma upp så vi kan börja öppna alla julklappar! Wihooo, när man får höra något sånt blir jag sju år igen!! :)




En bild från dagen innan på alla paket!




Jag fick många fina julklappar!! Här t.ex. presentkort på H&M, doftljus, godis,
strumpor, pussel, bok om Seattle!


Fick denna mysiga fleece och sen även en svart vinterjacka! :)

OCH BÄSTA JULLKLAPPEN: JAG SKA GÅ OCH SE DAVID BECKHAM OCH HANS LA GALAXY SPELA MOT THE SOUNDERS I SEATTLE I MARS!!! I'M STRAAAARSTRUCK!! :D

Under dagen sedan så gick vi på en promenad och var även över en stund hos våra grannar innan vi begav oss av till några kompisar och hade amerikas svar på julmiddag, kalkon, potatis och sås. Och pumkinpie till efterrätt, eh jaha? Julmiddag?!






Martha tar kort på sig själv..men märker det inte och blir sur haha!




Själv kickade jag igång dagen med att halka på en isfläck?! på gatan och landa på knät. Ajaj!




Far och Son

Senare på kvällen bar det som sagt av till kompisar till familjen för julmiddag. Trevligt, men som sagt hade ju ingen direkt julkänsla som hemma. Men, det kommer fler jular hemma och nu har jag i alla fall firat en amerikansk jul! 







Sedan slänger jag in en bild på den fina muggen jag fick i julklapp av mina grannar!


Det står: My neighborhood Queen Anne Hill! :D
Så att jag inte ska glömma dem när jag åker hem, sötisar!

Christmas in the States

Julaftonsmorgon började med en mycket fin julskypning med släkten! Det var så himla kul att se alla även om jag inte var en skönhet i kameran med nyvaket ansikte och hår! Men åh så härligt det var att se dem all! Inte så jobbigt heller utan mest kul! :)



Morgonen fortsatte med lite lugnt jobb innan jag skjutsade ner barnen till stan där de mötte sin pappa för lunch, och det menades att jag hade slutat! :D Så efter det blev det hem och fixa iordning sig innan jag och Sara styrde bilen ut mot Redmond och julfirande med alla mina favoriter! Sex grader och regn, inget höjdarväder på julafton!






Tack IKEA för vårt svenska julbord!




Vår fina host!




Toksöta Madeline




Gooootttt!




Vi åt, åt, åt och åt. Precis som det ska vara på julen!


Självklart var Angelica lite sen så vi började äta utan henne


Jossan hade gjort tokgod risgrynsgröt!!



Kvällen avslutades med mys i sängen framför Svensson, Svensson och Sunes Jul! 
Tack mina finingar för den bästa julafton jag någonsin kunde fått i Seattle! ♥

nobody said it was easy

Jobbigaste perioden hittills just nu att inte få vara hemma med alla nära och kära på jul! 


Julkortet från förra året. För exakt ett år sedan firade vi jul på stranden
i Thailand!

GOD JUL ALLA DÄR HEMMA!




Pappa

Här får du ditt inlägg som du fina far förtjänade i fredags!

Grattis på födelsedagen världens bästa pappa!
Saknar dig, älskar dig!





Dan före dan före dopparedan

Inte för att jag har någon speciell julkänsla här borta men jag försöker, försöker och försöker med glögg, inslagning av julklappar, julmusik och julkalendern. Hoppas att den kommer nu sista dagarna! 

Idag har i alla fall jag och mina värdbarn haft fullt upp och himla mycket kul med! Fick lite sovmorgon till nio i alla fall och sen fixade vi oss iordning för att ta bussen ner till stan. Planen var att gå på bio, men den gick lite senare än vad vi hade planerat så vi passade på att äta lunch på Cheesecake Factory! :D Eller ja Oliver tog ju med sin älskade Sub Way-macka in! Men efter god ceasarsallad där gick vi i alla fall över gatan till bion och kollade på Megamind. Rätt så bra ändå tyckte jag! 


Martha med sitt favoritsnack, energibar!

Efter bion gick vi till Monorailen som är som ett litet tåg som går lite högre upp i luften bort till Seattle Center och Space needeln. Därifrån gick vi sedan hem i solen :)




Mysisar!








Inne på Seattle Center har de julfint!





Resten av dagen spenderade vi med Marthas nya Wii-spel som hon fick i födelsedagspresent. Det heter Just Dance och går ut på att man ska härma en person som dansar till olika låtar, skitkul!!! :D Helt jäkla genomsvett är man efteråt! Det får bli min nya träning om jag inte hinner springa till gymmet! De hade även två låtar från svenska grupper med. Cotton Eye joe med Rednex och Jerk it out med Ceasars! Ägde rätt hårt på dem! Olivers favorit hittills är i alla fall Kids in America med Kim Wilde! Hans kommentar om tjejen som dansar till den låten var: If that's how Kim Wilde look, then she'e hot! Haha, skön han är! En annan gullig kommentar kläckte Martha imorse när hon skulle välja ut sina kläder: I'm gonna wear this Hello Kitty T-shirt today. It's actually really fashion! Haha, gulliga e dom! 

Nu ska jag pimpla glögg och kolla på julkalendern! :)

Mys och kärlek på er alla! Saknar er ♥

great wolf lodge

Måndag till tisdag spenderades på Great Wolf Lodge som ligger mellan Olympia och Portland, ca en och en halv timme söder som Seattle. Jag åkte dit med min värdmamma, värdbarnen och sen våra grannar! Vi åkte runt lunchtid, så innan det gick jag och barnen lite ärenden och stannade även till för kaffe och varm choklad. Det finns en söt liten bokhandel precis intill där vi självklart spenderade en timme!


Har lite crush på att läsa böcker om Sverige nu när jag är i USA och
hittade självklart storstaden Eksjö!


Fint dom gjorde min latte så här i juletider!

Sedan åkte vi i alla fall ner till detta enorma ställe som har över 800 rum och en stooor badhusanläggning med massa roliga vattenrutschkanor! Där åkte vi många gånger kan jag lova! Skönaste kommentaren fäller Oliver efter ett åk med sin mamma: I want to go with you this time Felicia, because you don't have hairy legs! HAHA!


Myspysigt där inne!


Fet julgran!



På måndagskvällen beställde vi upp massa mat på rummet och gick bara runt och mös i våra pyjamaser! :)

Tisdagen åkte vi rutschkanor hela förmiddagen och sen bar det av hemåt igen. Denna dag var det även Marthas födelsedag och hon är nu 7 år :) Av mig fick hon en bok, hello kitty-plåster, diadem, nailstickers och lite söta polkagrisar. 

På kvällen åkte jag, Sara och Emma till Northgate Mall och gick och kollade lite och käka mat :) 



Fina dagar det där!

Fjärde advent


weekend

Japp, ännu en underbar helg har passerat och snart börjar det kännas som att det är helg hela tiden då dagarna går så himla fort! Men, man jag klagar inte för att man hinner göra så himla mycket roligt varje dag! Så oftast känns det som att man är på semester hela tiden. 

Här kommer nu en resumé av helgen!

Fredagen bjöd på soligt väder och morgonen startades med powerwalk med grannen min. Himla vackra vyer har man uppe från vår kulle och att få se bergen med snö gör att man får lite julkänsla i alla fall. 


Sara beskådar utsikten


Jag fixade den obligatoriska profilbilden om man bor i Seattle


Vackert med alla berg som omger stan



Dagen fortsatte och flöt på så att det kändes som att jag knappt hann börja jobba innan jag slutade! Efter middag hos våra grannar fortsatte kvällen på Barnes & Noble i U-village med hela GG samlat. Där bytte vi bilder, fikade och skrattade i mängder! Gud vad jag tycker om de tjejerna!






Mysigt med all julbelysning i U-village!




Efter att ha myst där i tre timmar packade vi in oss i bilarna och åkte hem till Sara. Där halvkollade vi lite på en film och vilade ut oss. Sen var Josefin tyvärr tvungen att åka hem för att hon skulle upp och jobba tidigt på lördagen. Resten av gänget sov över. Stephanie hos Sara och Catrin och Angelica hos mig. Smidigt det där att dela upp sig när man bor så nära! :) Vet faktiskt inte vad som hände men när vi kom hem till mig så piggnade vi till och satt och pratade till halv sex på morgonen! Och jag som hade ställt klockan på halv sex för att gå upp och kolla på damernas EM-semifinal i handboll hann inte ens somna haha! Så i säng kom jag klockan sju och fick två fina timmars sömn innan det blev dags att gå upp igen!

Efter frukost på starbucks bar det av till downtown för lite julklappsshopping. Gick inte så jättebra då vi fastnade på H&Ms jätterea! Har nog varit där fyra gånger denna vecka haha!


Mysisar!


Trapped!


Tät parkering



På kvällen väntade det julfest, då min värdpappa var värd för årets julfest för hans jobb. Då det var mycket folk och riktigt trångt där uppe höll sig Sara och jag mest nere på mitt rum och hade det trevligt! Blev en himla rolig kväll måste jag säga!


Sara snodde kameran och hade lite kul.







Det var en rolig kväll!

Söndagmorgon börjar med att jag ligger och följer EM-handbollsfinalen på datorn, och åh vad det var spännande och åh vad synd det var att det inte räckte hela vägen. Men de har gjort ett sådant sjukt bra EM att man är så stolt så att man sitter här borta och lipar haha! Och det var härligt att höra Robban och Claes röster igen, det är helt klart bäst när de kommenterar!

Efter det blev det skyping med fina Ines i två timmar♥ Sen kom Sara vid ett och drog upp mig ur sängen och så gick vi ner till stan i det fina vädret. Helt ofattbart att vi gick i endast kofta och sjal med solbrillorna på näsan i mitten av december! 




Lika vackert som vanligt!



Efter att ha checkat utsikten så traskade vi vidare ner mot city och lunchade på Cheesecake Factory! :)







Kvällen har mest spenderats framför min kära dator, förutom en avstickare till Sara för att kolla på Charlie St Cloud, mycket bra film! 

Nu ska jag slå in mitt värdbarns födelsedagspresent, läsa ut min bok och packa. För imorn drar jag, min värdmamma, mina värdbarn och våra grannar till ett hotell med ett stort vattenland för att vara borta över natten. 

Vi ses när vi hörs! ♥



:)

GOD morgon!



Plus och minus onsdagen den 15/12

Sitter just nu och avnjuter en DC (dietcoke) efter att ha fått barnen i säng. Gick bra att jobba även idag, trots att man blir galen på dom då och då. Hur svårt ska det vara att svara när man frågar något liksom?! Men jag och Martha avslutade kvällen fint genom att göra fudge som hon ska ha och sälja i skolan på någon slags marknad de har då och då. 

Tänkte sammanfatta dagen i lite plus och minus:

+ Gick i mitt andra luciatåg. Denna gång för massa pensionärssvenskar som kommit till USA för länge sen. De såg ut att uppskatta det!

+ Fyndade två skjortblusar och en sjal på H&M för sisodär 70 kr!!

+ Var äntligen och tränade pilates igen och det kändes så sjukt gött!


- Försäkringsbolaget till mina värdföräldrars bil ringde idag. För att sammanfatta lite kort vad det gällde så kan jag säga så här. Körde till Au pair mötet i söndags. Det spöregnar. Bil framför mig, bil till vänster om mig. Bilen till vänsters fil tar slut och den slänger sig in framför bilen som kör framför mig. Hon får panikbromsa. Jag får panikbromsa. Det räcker inte utan jag åker in i baken på hennes bil. Som tur är skadades ingen och bilarna klarade sig nästan helt oskadda förutom lite lack på hennes bil som åkte bort. Trots detta så vill hon nu ju få det fixat. Och det kan kosta rätt mycket trots att det är så litet. Men jag har underbara värdföräldrar som säger till mig att allt kommer fixa sig och att det här löser vi så jag får tro på det! Min värdmamma har i alla fall lovat att inte hälla kol i min julstrumpa! ;)

- Det bara regnar, regnar, regnar, regnar och regnar. JAG VILL HA SNÖ TOMTEN!!

Min dag i ord, nu kommer det lite bilder med. 


Detta är egentligen för gårdagen, men ville bara visa bilder på vårt coola stadsbibliotek som finns i downtown.
Den lilla bilden tog jag igår kväll men la in den stora med så att ni ser hur coolt det verkligen är!


Här kommer i alla fall en bild från dagens lucia på svenska kulturcentret!


Vi klämmer i för fulla halsar. Då detta var mitt på dan idag jobbade de flesta
au pairer, men har man så skönt schema som jag så kunde man slänga in
detta med. Men det lät fint tror jag!

Nu ska jag upp och skära upp fudgen som jag och Martha bakade och sen ska jag kolla på dagens PH-avsnitt och sen Bonde söker fru!! :D 

Puss och kärlek♥

Julklappar

Nu är det på väg julklappar över Atlanten hem till fina Hult! Fick lägga till express för att de skulle komma i tid, då det är många paket som skickas jorden över nu i juletider. Men att skicka är ingen billig grej, utan frakten gick på 50 dollar (350kr), men det är de värda där hemma! :) 


Kanske är det Kolte som levererar paketen hem till Hult!?

Det är svårt att vara här borta just nu under juletider när man bara vill vara hemma och mysa! Men jag gör så gott jag kan! Nu ska jag värma glögg, en lussebulle och kolla klart på luciafirandet som visades på SVT, mys!

Puss och hej!



Tredje Anvent

Självklart bjuder jag på en video även denna söndag!



Helgen i bilder

FREDAG


Luciatåg! Bild från Seattle Times där vi hamnade på förstasidan!


Sara får hjälp med kronan


Bilden som faktiskt hamnade inne i tidningen!


Lizette, Sandra och Tina


Våra stjärngossar Markus och Mikael


Angie och jag :)

Allt gick jättebra förutom när vi skulle sjunga stilla natt och pianisten börjar spela den i för hög tonart!! Det lät för jäkligt när vi skulle gå upp i låten och alla bara skrattade haha!
Efter luciatåget blev det svenskt julbord och dans runt julgranen :)


LÖRDAG


Åka skidor




Jag åker lift med Martha. Det dumma här verkar vara att de inte har några stångar som man drar ner framför sig när man sitter i liften här, och de som har det använder inga! Herregud vilken säkerhet USA!


Snö ♥







SÖNDAG


Började morgonen med Jingle Bell Run i downtown med familjen i SPÖREGN


Fortsatte till Au pair möte, som var cookie exchange och julklappsutdelning


Vi svenska tjejer bidrog med "Nu är det jul igen" som vår christmas carol


Mitt paket jag fick, twilightgodis. Jihuu....


På kvällen blev det lussebullsbak med GG


På receptet stod det 1g saffran, vi hade 70 och ändå smakade dom inte jättemycket haha!


Torrjästen är ju ett problem, men lite fluffiga blev de iaf och goda var dom :D


Dom gick åt snabbt iaf! :)

Mycket fin helg som ni ser!

lucia

Wiie idag är det äntligen dags för luciatåget och nu har vi också fått veta att Seattles största tidning Seattle Times ska komma dit, oh herre haha! Bäst att leverera nu! 

Annars har jag hittills idag kört spinning, handlat de sista julklapparna och ätit lunch med Sara. Nu ska jag börja slå in julklapparna och sedan börja fixa i ordning mig för ikväll! :)


Det blir lockigt hår ikväll!

Puss och kram på er alla!

So little time so much to do..

Japp, bloggen blir lidande när man har fullt upp men samtidigt känns det som att det ibland inte händer någonting. Konstigt det där och det är precis så au pair livet känns. För det mesta går det så sjukt fort och man gör så mycket roliga saker medans det samtidigt ibland kan kännas som att tiden bara står still :P

Men det som pågår här borta hos mig just nu är i alla fall massa med övning inför luciatåget som är imorn (fredag) på svenska kulturcentret. Det ska bli så himla roligt och det kommer nog bli jättebra! Vi är mest au pair tjejer från Sverige och sen är det lite andra svenskar som bor här borta i Seattle som vill vara med. Luciatåget kommer vara klockan sex imorgon och det är min fina vän Sara, eller ska jag kalla dig syster ;), som ska vara lucia! :) Efter det blir det svenskt julbord och julfest, wiihhooo :)

Idag har jag och Sara också varit och julklappsshoppat med väldigt lyckad utgång måste jag säga! Nästan alla klappar är köpta och snart går en del av dom i ett paket hem till Sverige :) 


På Target har kundvagnarna en egen rulltrappa!


Hääääftigt!

Efter target åkte jag och Sara och checkade in nya frozen yogurt-stället här upp på Queenan. Fem av fem toasters måste jag säga!! Himla smidigt med att man tar så mycket glass man själv vill och toppar man också med vad man vill och sedan betalar för vikten. Stammis? Eh, jaaaaaaaaaa :D 


Mumma!




Kom också på att jag lovade att lägga upp mina fynd från Black friday haha! Så här kommer de!


Grå kofta från Forever= 9 dollar, skärp= 6 dollar och T-shirten köpte
jag idag men den var också på rea så den fick komma med= 5 dollar!


Kofta från H&M för 10 dollar


Tröja från H&M=5 dollar

Och sist men absolut inte minst..


Två klänningar från H&M, en röd och en svart för 5 dollar styck!!


Så där ja. En liten uppdatering är fixad och nu har jag precis slutat jobbat och ska om en stund bege mig till Angelica för att träffa resten av ligan och baka lussebullar! :D Hjärta på det!

Peace out!

YES

Nu har jag och Sara äntligen avklarat några timmar av collagestudier, närmare bestämt nästan hälften. Idag hade vi både det sista yogapasset och den sista meditationen. Göttans!! 

Slutsats: Yogan är jag väldigt nöjd att jag tog, då jag känner att jag har fått ut väldigt mycket från den. Jag känner mig mycket smidigare i kroppen och idag till exempel kunde vi allihopa vila axlarna på två stolar och sen ställa oss med fötterna upp i luften lutandes mot väggen, stiligt! Yoga är definitivt något vi kommer fortsätta med och vi har redan spanat in ett pass på gymmet :) 

Meditationen däremot...Det var faktiskt inte så tråkigt som jag trodde att det skulle vara måste jag erkänna och man lärde sig en hel del, med en himla trevlig grupp på köpet. Nackdelen var ju att det var två-timmarspass som oftast kunde kännas som en evighet! Så långtråkigt har det ju varit! Men skönt att det är gjort nu igen och man är många erfarenheter rikare!

För att fira att vi var klara med höstens kurser så svängde jag och Sara förbi IHOP (International House Of Pancakes) på vägen hem. Smarrigt! :) 

Nu blir det sängen och web-tv!

Ciao!



Vankan

Jag har ju då i helgen varit uppe i Vancouver, Kanada med min värdfamilj. Anledningen till att vi åkte dit var att min värdpappa skulle på ett läkarmöte och då hängde vi också med för att få en weekend i Vancouver. Vi åkte upp torsdag kväll och resan upp tar ungefär tre timmar. Resan gick bra även att jag satt mellan barnen i baksätet och det har jag min ipod att tacka för! När vi sedan körde förbi Samesun hostel där jag bodde med tjejerna för två veckor sen så kom alla härliga minnen tillbaka. Insåg rätt snabbt att detta inte riktigt skulle bli samma resa haha! 

Fredagen fick jag nästan helt för mig själv. Min värdpappa var i möte, min värdmamma och barnen på Science World och jag gick runt i Vancouver. Köpte tights från H&M och gick, gick och gick. Det finns en stor park som heter Stanley Park i närheten av downtown, lite som Central Park. Eftersom vädret var rätt hyfsat tänkte jag passa på att vara ute och gå en sväng. Jag kollade på en karta över parken och insåg att ta mig alla 9 km runt i mina stövlar och med väska och kasse kände jag inte riktigt för eftersom jag redan hade gått några kilometer. Jag hittade en lite mindre runda i parken som jag tänkte ta, men jag hittade aldrig den vägen så det blev att jag nästan gick runt hela parken ändå. Så när jag kom hem hade jag nog gått närmare 1,5 mil, trött i fötterna men skön motion! 


Vårt hotell med det ljusblå taket










Många coola skulpturer


Vancouvers högsta träd?








Vancouvers svar på the Golden gate bridge




The Beaver lake


Här är ekorrarna svarta


Han spanade in mig..









Oj det blev en bildbomb! Men det fanns så mycket fint att ta kort på :) 

Fredagen avslutades med middag på Red Robin med barnen och sen film på rummet. 

lördagen hade jag förmiddagen för mig själv innan vi gick runt inne i stan. Vi skulle gått in på en julmarknad men det var en timmes kö, så istället kollade vi in biblioteket. Stort med flera våningar och himla häftigt byggnad! 

Sedan begav vi oss till en bar för att kolla in the footballgame som var ett derby mellan våra the Huskies och ett annat washington-team. 


Utsikten från rummet


Mysigt julpyntat i lobbyn


Finfint väder på lördagen

På kvällen åkte vi upp i bergen för middag. Himla mysigt med alla snö och folk som åkte skidor och skridskor och jättegod mat med utsikt över hela Vancouver!


Så här ska det se ut på vintern!



MYCKET BRA KVÄLL!

söndagen så åkte vi över till Granville Island och käkade frukost innan vi åkte iväg och kollade vart min värdmamma hade bott när hon var liten då hon är ifrån Vancouver. Vi stannade också till på stranden där hon brukade tillbringa somrarna. 


Utsikt över staden



Sedan stannade vi till och käkade kinesiskt innan vi begav oss hemåt. 


Vid gränsen




Hem ljuva hem!

Andra advent

Självklart firade jag och Sara även andra advent! 




Imorgon kommer det inlägg om min helg i Vancouver!

Natti natt!

american drivers license

Japp, idag checkade jag av ett amerikanskt körkort också! Även att jag inte tyckte att det gick så jättebra själv så blev jag godkänd! Så efter den 10 minuter (!) långa?! uppkörningen var det klart. Det var fickparkera, backa runt gatuhörn och parkera i backe. Sedan var man i stort sätt klar. Sedan fick jag bege mig ner till ett körkortskontor i downtown och sätta mig med en nummerlapp för att vänta på att få mitt provisoriska körkort. Detta tog dryga timman så det var inte så farligt. Firade sedan med en pepparkakslatte på Starbucks! Okej då, och en pepparmint brownie ;) 


Jag vet, undrar också vad som hände med håret. Va då denna volym?

Nu ikväll har vi varit på luciaövning. Det är det svenska kulturcentret här i Seattle som anordnar det, och nästan alla vi svenska au pairer ska vara med. Övningen idag gick väldigt och bra och det kommer gå än så mycket bättre när vi har har sjungit ihop oss lite mer! Men så himla mysigt med luciaövningar igen. Känns precis som när jag brukar åka bort till kyrkan i Hult och öva, juuulfeeeling! :D 


Öööövning :) 

Nu blir det att kolla på mysteriet på greverholm på youtube! :)

Puss och godnatt!



18.57

Regnrusk och seg dag! Allt är grått, grått, grått! Huvudvärk och trötthet har varit mina kompisar idag. Eftersom jag och Sara hade biltrubbel så blev det ingen meditation ikväll, skönt! Dricker lite julmust nu i väntan på att Sara kommer över. Blir en lugn skön kväll med tidig sänggång!

Förlåt för tråkigt inlägg men idag blir det inte roligare än så!

Ps. en av ljusglimtarna idag var i alla fall att skypa med Johan! :)



RSS 2.0