Koordination zero

Jag kan lugnt konstatera att, efter idag har kört ett bodypump-pass här, min koordination inte är så bra som jag trodde. Jag menar aerobics hemma, dans och andra grejer har inte varit några problem men här känns det som man ska medverka i nästa So you think you can dance, på grund av all koordination! Men kul är det i alla fall så snart kommer jag också hoppa och skutta i takt! :)

Efter träningen så gick jag till banken och fixade så att jag inte längre kan handla med kortet när jag inte har pengar på mitt checkkonto och det då tar från mitt sparkonto. Både för att jag inte borde röra mitt sparkonto men också för att de drar en avgift på 70 spänn varje gång jag gör det, inte kul! Så nu har min bankman Eduardo fixat det och han gav mig $ 10 tillbaka för att vara snäll ;). 

Har också handlat födelsedagspresent till min värdmamma och lite grejer till min halloweenkostym! :) 

Snart ska jag hyra en film och köra ut till Josefin i Redmond för att mysa :) 

Puss på er!


Mina sötingar myser framför baseball-matchen!

20101027

Idag har det varit en underbart fin dag här i Seattle, då vi både har kunnat Mt Rainier och de andra stora bergen runt omkring oss. Bergstopparna har fyllts på med ny snö och jag kan tänka mig att i vinter kommer det vara ännu vackare! Hur har jag spenderat denna vackra dag då?

  • Åkte och gjorde uppskrivningen till mitt amerikanska körkort, lätt som en plätt!

  • Skypade med familjen hemma i Sverige ♥

  • Åkte med barnen så de kunde ta influensavaccin och som belöning stannade vi och åt donuts!

  • Varit över och ätit middag hos Sara då hennes pappa och syster kom hit från Sverige idag! :)

  • Kollat utsikten från Kerry Park, alltid lika vackert!


Nu blir webbtv mitt sällskap för kvällen men ska också försöka gå och lägga mig tidigt idag så man får lite sömn! :)


God natt Seattle, god morgon Sverige! 


  • Mt. Rainier

Michelle Obama

Nu ska jag berätta för er kära läsare hur det kom sig att jag åt lunch med Michelle Obama (och i och för sig 1000 andra). 

Jag satt vid köksbordet och berättade för min värdmamma hur coolt det hade varit att vara och lyssna på Barack Obama i torsdags! Hur han verkligen är en fin man och en bra talare och att jag faktiskt inte hade räknat med att se honom under mitt år i USA. Då säger hon plötsligt: Du vet att Michelle Obama kommer till stan nästa vecka. Och jag bara: Joo det har jag ju läst. Då fortsätter hon med: Jag har förresten fått en inbjudan till en lunch där hon kommer prata och jag kan inte gå, vill du gå? 

Jag kan ju säga att jag la mig ner och dog en liten stund! Så jag nickade väldigt snällt och sa att det skulle ju vara riktigt häftigt! Så min värdmamma anmälde mig och betalade lunchen (ca 500kr!!) åt mig. Pengarna gick som en donation till Patty Murray som de vill ska vinna senatvalet som hålls här om en vecka! 

Det var som sagt cirkus 1000 andra personer i lokalen och jag fick först stå i kö i nästa en timma för att komma in och självklart gå igenom metalldetektor och säkerhetskontroll. Men jag kom perfekt in så jag hann äta upp innan First Lady kom in :) Nedan kommer lite bilder från lunchen. 


Patty Murray pratar


Var nog som närmast fem meter ifrån henne! :)




Mycket folk


Bra kvinna det där!


Sedan har jag också, med god hjälp av Sara, färgat håret brunt igen. Höst och vinter= brunt :)

Nu väntar sängen kära vänner! 

Puss och kärlek!



Pumpcarving och Michelle Obama

Ja, inte tillsammans då men hon pumpcarvar (mitt nya ord) säkert hon med!

I söndags då åkte jag och ett sort gäng svenska tjejer till Southcenter och IKEA! Det verkligen spöregnade när vi skulle åka och dit och även att det kändes som vi skulle åka av vägen pga av allt vatten ett antal gånger så litade jag på chaffören Sara! Väl på Southcenter mötte vi upp den andra bilen med tjejer så att vi var åtta stycken. Och det borde vi ju ha förstått. Att när man åker åtta tjejer till ett köpcenter, så förvånande nog blir det inte så mycket shopping. För det enda som kunde hålla oss borta från shopping var att vi var så många tjejer att vi bara gick runt och pratade hela tiden :P Visst något köp här och där blev det väl men huvuddelen bestod av tjejsnack, ack så trevligt! :) Mitt enda köp (förutom godis från IKEA såklart!) var dessa skor nedan som jag redan i Minneapolis fick upp ögonen för!



Senare på kvällen åkte jag och Sara upp till Linns gamla hostfamily och pumpcarvade! Första gången så nu kan man checka av det! :D


Vår första pumpa med ögonfransar och pussmun ;)




Sara tyckte det var lite svårt att rita..




Au pair familjefotot ;)

Bilde och text från Michelle Obama kommer senare då jag nu är sen till Sara och vattengympan!

Tjing!



Veckan i bilder

Denna vecka har inte direkt varit en bloggvecka då jag åter haft för mycket kul för att blogga. Inte för att jag inte tycker det är kul att blogga, men det blir mest att jag har tid att göra alla roliga saker men inte blogga om dem ;). Men det ska jag försöka ändra på! Här kommer lite bilder ifrån veckan i alla fall så slipper jag skriva så mycket och ni läsa så mycket! 


Stan i onsdags med Lizette :)


En fin stad jag bor i!


Det har varit finfint höstväder större delen av veckan! :D


Det finaste trädet i Seattle just nu!


Fredagsförmiddagen fördrevs med bullbak hos Sara, dock med jäst i pulverformat.
Blev ju inte lika bra, så nu får vi gå lös på jästen på IKEA!


Sara, på promenad, genom stan shalalalalalala shalalalalalalala


Höst


Gick bananas i löven

En lördagskväll som denna jobbar jag= kolla på film med Oliver och lägga honom ;). Imorn blir det Southcenter och IKEA med ett gäng svenska pinglor :)

Puss på er alla!

shopping

Tänkte slänga upp ett inlägg med sakerna jag la hela min veckas lön på när jag var i Minneapolis! 


Nagellack och parfym!


Nya vinterstövlar som var på rea, ca 200 kr! :D


Vanlig enkel slänga-på-sig-kofta från Forever 21


Tröja från urban Outfitters på rea för 70 kr!


BH från H&M, 20 kr ;)


Pyjamasshorts som mer ser ut som kalsonger, men sköna var de!


Skön sjal!


Mina nya fina kjol från Forever :)


Söt lila tunika från....Forever såklart! Endast 80 kr!


Lauren Conrads nya stylebok! :)


känns som jag har snöat in på lila...men en skjorta från A-E Outfitters!

Och sist men inte minst..


Älskade Uggs!! Blev gråa för 16 dollar :D

Så, nu har ni sett ett sätt att spendera sin veckolön på!

TJO!

Barack Obama

Jag vet! Sjukt! 

Idag har jag varit och sett Barack Obama live!!! Han kom till Seattle för att övertyga folk att rösta på Patty Murray, som också är demokrat. Vi har nämligen val till senaten här om två veckor. Så idag skulle han prata till folket inne i universitetets baskethall klockan tolv. De hade varnat i tidningen om att det skulle var assjukt mycket folk och att man skulle vara där vid nio när dörrarna öppnades för att komma in. Vi var inte där vi nio kan jag säga. Josefin sov hos mig i natt och vi åt frukost i godan ro innan Lizette kom och sen åkte vi när klockan började närma sig tio. Men när vi sen kom dit så var kön så sjukt lång och vi tänkte, vi kommer aldrig in! Men som tur var är baskethallen stor och kön rörde sig framåt hela tiden så hade vi kommit tio minuter senare hade vi säkert inte kommit in då vi fick platser högst upp på läktaren. Men lätt värt det då man ska se USA:s president!


Långa kön


Söt liten kille med en söt liten skinnjacka!


Haha förlåt Josefin!




Obama och Patty Murray!


Ganska suddiga och dåliga bilder!


COOOOLT!

Efter detta gick jag, Josefin och Lizette till U Village och käka hamburgare, då vi var duktigt hungriga!


Det som står mer på torsdagens schema är bodypump om dryga timman och sen bara slappa och kolla igen alla tusen tv-serier jag följer!

Hoppas alla ni har det bra där hemma! :D 

Puss och kärlek!

Bästa helgen hos min lovergirl! (varning för megalångt inlägg!)

Som sagt, vart ska man börja! Vilken underbar helg det var hos Martina i Minneapolis! :)

FREDAG

Flyget gick som sagt grymt tidigt, redan vid sex på morgonen så det var upp i ottan och sen fick jag skjuts ut till flygplatsen av min värdmamma. Första gången jag lämnade Seattle sen jag kom och det kändes faktiskt lite konstigt att flyga från min nya hemstad men jag visste ju att den nya destinationen för helgen skulle bli hur bra som helst!

Jag gick ner och mellanlandade i ett soligt Denver och väntade sedan där ca. en halvtimme innan jag flög vidare mot Minneapolis. Resan gick jättebra, även om det var lite krångligt att fatta vilken buss jag skulle ta hem till Martina så löste det ju sig finfint tillslut. Nervös för att missa min avstigningshållplast spetsade jag öronen ordentligt och kollade ut genom fönstret hela tiden för att se att jag inte åkte förbi gatan. Men när jag hörde rätt hållplats ryckte jag i stoppsnöret, hoppade av bussen och möttes av en leende bästa kompis! :D Och en väldigt väldigt söt Max också!






Minneapolis


Deras staduim för amerikansk fotboll




I väntan på bussen

Det var verkligen underbart höstväder och alla löven är så himla vackra! Vi gick hem till Martinas söta hus, mötte hennes värdmamma Beth och lämnade grejerna innan det bar vidare till Target för shopping av biosnacks! 


St Louis Park, Martinas område :)


Fick äntligen krama min kompis!



Sen hoppade vi på bussen till Southdale Mall där vi shoppade vinterstövlar båda två på rea, käkade mycket god middag på Cheesecake Factory och såg "Life as we know it" på bio! Mycket mysig kväll! :)





Asagod morotscheesecake!

Hem kom vi egentligen alldeles försent om man ska spendera hela nästkommande dag på USA:s största shoppingcenter, meeeen vad gör det när man är med sin bästa vän och som Martina så fint sa det: Assså Fillan fatta, vi ska få sova i samma säng inatt!! Hahaha :D


LÖRDAG

Gick upp, åt lite frikost, tog bussen till stan, lightrailen till shoppingcentret och vips så var vi där! :) Kan ju säga att lönen rök ganska snabbt då vi spenderade TIO timmar i detta underbara hus, meeen som vår vän Acke skulle sagt: Lätt värt det!


En cool vägg, två coola brudar






Inne i mitten vi "karusellavdelningen"




:D


Go glass från Cold Stone


Haha shoppinggalna som vi är ;)

Vi återvände hem trötta och nöjda och sjönk ner i soffan för film och godis :)

SÖNDAG

Denna mysdag innehäll följande: skyping med min familj då det var mammas födelsedag♥, skyping med martinas pappa och Maggan, skön promenad och lite shopping till (på svenska kortet då det andra var rätt tomt!). Sedan var jag ju också tvungen att säga hej då till min fina vän, men med vetskapen om att hon kommer i januari! :D 



Flyget hem gick jättebra och jag var hemma vid elva på kvällen. Tack min finaste för en jättemysig helg! ♥


Jason Derulo

Igår var jag, Sara och Josefin och såg Jason Derulo!! :D Det var Martina som tipsade om det för hon var på honom i söndags och såg att han skulle spela i Seattle igår (onsdag). Så vi bestämde oss direkt för att gå! Eftersom vi inte hunnit köpa några biljetter innan var vi lite nervösa för att vi inte skulle få några, men när vi väl kom ner var det inga problem :) Konserten var GRYM och han bjöd på en ordentlig show! 


På väg med bussen genom downtown. Igår hade vi 20 grader och sol :D


Hans crib!


Ett av förbanden


Vi roade oss med att skicka meddelanden i pauserna...


..och fick svar!


Fin kväll med fina tjejer :)


Auburn, grym!

Här kommer en video från henne: 






Jason Derulo






En lyckans tjej!




Mmhmm


Nöjd Sara efter att hon lämnat sitt nummer till gitarristen haha!

Och så några videoklipp!












Grym konsert hel enkelt!

Idag har jag varit nere på Social Security office igen för att jag inte har fått mitt social security nummer än, så nu fick dom skicka ut ett nytt! Efter det träffade jag Lizette för en mysig fika på Starbucks nere vid Lake Washington :) En parentes, dom spelade E-type med Africa på mitt bodypump-pass idag, coooolt tycker jag :D

Och nu är ipoden laddad, väskan är packad så nu ska jag bara få några timmars sömn innan mitt plan lyfter sex imorn bitti till min kära Martina i Minneaplois! :D 

God natt Seattle, god morgon Sverige!

Lugna tisdagar

Så idag kickade verkligen mina kommande lugna tisdagar igång! Om ni inte visste det så måste man som au pair ta sex credits eller läsa 72 timmar av collegestudier när man är här. De två första klasserna jag och Sara har tagit är Yoga och Meditation! Haha jag vet, låter jätteflummigt. Och vi håller på och pratar om att tisdagar kommer vara våra lugna dagar för att vi har prickat in båda klasserna på just tisdagar! Yoga en och en halv timme på förmiddagen och meditation i två(!!!!) timmar på kvällen. 

Men kan säga att jag är positivt överraskad av båda klasserna. Yogan leds av en bra ledare och man känner verkligen hur skönt det kan vara att stå och stretcha och bli vigare i en och en halv timme! Meditationen var inte så flummig som jag trodde, och vi satt inte och blundade eller stirrade på en enda punkt i två timmar! Nej vi skrev ner allt vi tänkte på i fem minuter, låtsades att vi höll på och missa bussen, nästan somnade och var även ute och körde en effektiv powerwalk. Tror detta kommer bli riktigt bra. Var dock lite tveksam i början när jag såg vår lärare komma in med stort grått lockigt hår och minst lika stort skägg. Att hans namn var Subhan gjorde ju inte saken lättare haha! Men han visade sig vara en riktigt skön snubbe! :) Såå 8 weeks to go för båda klasserna.

Nu dricker jag te och ska kolla på webtv innan jag släcker lampan här borta på andra sidan Atlanten. Hoppas ni får en bra onsdag i Sverige :)

Puss och puss



Detta hade Martha knåpat ihop på en lapp liggandes i mitt rum. Sötare
unge får man ju leta efter!

Seven weeks

Snart firar jag två månader i staterna, kan ni fatta?! Tiden bara springer förbi och snart kommer jag sitta där på flyget hem och undra vad som hände med tiden. 

Gårdagen var bara en helt vanlig myssöndag innehållandes mysigt häng på Fred Meyer med Sara, lite jobb, härligt höstväder och på kvällen blev det självklart film. Har aldrig kollat på så mycket film som jag gör nu, gillar't!

Min måndag hittills har varit skön även att det var seeeeegt att ta upp huvudet från kudden imorse! Jag har just avslutat filmen Juila & Julie, samtidigt som jag vek helgens tvättskörd. När jag pratade med Martina och sa att jag kollade på film var hennes svar: Film mitt på dagen? Haha ja då antar jag att man har det slappt! Och hon har ju faktiskt en poäng ;) Bara 4 dagar tills jag får krama denna skönhet!



Om dryga timman kallar jobbet igen och idag blir det att hämta upp dem från skolan, köra direkt till simträningen och sen direkt till matten. Mina barn är väldigt smarta förstår ni, för deras föräldrar tycker inte matteundervisningen i skolan är tillräcklig så barnen gör ett litet häfte med mattetal varje morgon!!! Så på måndagar åker vi till detta "mattecenter" där de kan göra dagens uppgifter med andra barn och det är även här de tar sina test och kommer upp till nya nivåer! Ja herregud säger jag bara! Min 6-åring sitter t.ex. och löser tal som 69x6. När jag var sex vet jag inte ens om jag kunde plus och minus.
I alla fall så kommer vi nog hem runt halv sju tiden och då bär det av på vattengympa som vanligt :) Sen kommer Josefin, jag och Sara iaf titta på film så får vi se om det blir några fler :)

Hoppas er måndag i Sverige har varit bra!! :)



Hej då och Space Needle

I fredags var ungarna lediga från skolan och det betyder mycket jobb för mig! 

Morgonen börjar med att barnen kommer ner och gosar i sängen vid sju, mysigt men tidigt! Sedan går vi upp och äter frukost och kollar lite på tv innan vi går till Seattle science center. Där har dom allt möjligt roligt för barn som t.ex. massa roliga och kluriga grejer att lösa, fjärilar och insekter att kolla på och massa tekniska grejer att pröva. Där spenderades hela 5 timmar innan det bar av till barnens simträning. 


Inne på Science Center


Amerikatsize på kakorna!


Inne i fjärilshuset




Fruktstund







På kvällen var det avskedsfest för Linn som åker hem imorgon (söndag) :( Men det var trevligt på festen i alla fall och kvällen avslutades med att vi tog med henne upp i Space Needle, som hon under sitt år inte vart uppe i en enda gång!!! Spöregn och höst men det var fint ändå!




En av de bästa bilderna




Fina bilden dom tog på oss haha! Kommer sakna Linn!



Gratis är gott

Det är nog många som håller med om att gratis är gott! Jag har i alla fall fått ta del ev den kakan idag. 

Ni som har läst min blogg tidigare läste ju att jag i lördags var på fotbollsmatch, The Sounders mot Toronto. Dom annonserade ut innan matchen att om Seattle Sounders gjorde tre mål så skulle alla få en gratis klippning på en salong som heter Great Clips. Det är visst en deal de har. 

Självklart gjorde Sounders tre mål den första matchen jag var på :D Så dealen var att besöka en Great Clips salong inom en vecka och bara visa upp biljetten som betalmedel. Eftersom hela min värdfamilj nyss har klippt sig så kunde jag och Sara ta varsin. Hela grejen var förövrigt över på en kvart haha! Men bra blev det, bara lite kapning av toppar. Jag gick även om köpte hårfärg då kalufsen snart ska få en lite mer höstig nyans och slippa fula utväxter! 



Sedan gick jag även och och postade ett paket till mamsen som har födelsedag om några veckor. Hoppas det kommer fram i tid! :) Men det vore ju även trevligt att få paket från Sverige någon gång med ;O. Ni som känner er träffade, skicka! ;D 

Igår träffade jag en ny svensk au pair som bor ute i Redmond och heter Josefin. Hon var jättetrevlig och jag och Sara tog med henne till vårt Starbucks och hängde och sen visade vi Queen Annes stolthet, Kerry Park där man ser hela staden! :D 
Stackars Josefin hade lite problem att komma hit dock. Tyckte redan innan att det var strongt att köra hit efter att bara varit här i knappt en vecka då resan ändå tar en halvtimme minst och det är en hel del stora vägar man ska köra på. Självklart dör hennes GPS under resan så hon hamnar helt fel. Så genom telefonkontakt kunde vi lokalisera henne med hjälp av google maps! Så efter mycket om och men hittade vi tillslut varandra :) 

Ska nog nu springa upp och norpa några vindruvor från kylen, som jag förövrigt är rätt obsessed vid just nu!


Här ser det ut som vilket vindruvepaket som helst!


Men här ser ni paketets egentliga storlek, ENORMT! Me likey!!





Snurrigt

Detta ord beskriver dagen rätt bra. Jag och Sara skulle börja vår första class här idag. För att få vara au pair måste man läsa så kallade classes här eller "lektioner". Man ska, under sitt år, minst ha läst 72 timmar eller tagit sex credits. Detta är inte så farligt som det låter för en "class" kan vara matlagning, trädgårdsskötsel eller yoga. Det sistnämnda är en av grejerna jag och Sara ska göra. 

Yogan började 10.00 på förmiddagen och skulle vara på North Seattle Community College där vi signade upp. Trodde vi. Vi åkte i god tid och snurrade sedan runt för att hitta en parkeringsplats. Tio minuter innan vi skulle börja var vi inne på colleget och skulle ju "bara" hitta salen. Smart nog hade vi inte kollat upp plats och liknande innan. När vi väl hittade en byggnad där det stod Wellness på var klockan tio och vi trodde att vi hade hittat rätt. MEN, personlen i receptionen kunde inte hitta någon yoga som skulle börja vid tio och vi hade inget nummer till vår ledare. SMARTA TJEJER! Tillslut fattade de vilken klass vi skulle till och sa att den hölls i ett annat center, 15 minuters bilfärd bort!! 

Ganska så irriterade skyndade vi oss bort till vår bil och skulle knappa in vår destination på GPS:en. Problemet var ju bara att ingen riktigt hört vad han sa att vi skulle. Så vi satt där i fem minuter och chansade och testade och tillslut hittade vi destinationen både i GPS:en och i verkligheten! Så 30 minuter senare lite smått anfådda kom vi i alla fall fram till yogan och det visade sig vara riktigt skönt :)

NU blir det bodypump! :D

Helgen i bilder

Helg=fullt upp som vanligt

Men jag klagar inte, det är himla kul :D Så här kommer min helg i bilder!

FREDAG


Nästan fortfarande sommar här första oktober liksom! Så jag och Sara drog
upp till Golden Gardens, vårt svar på beacherna i kaliforninen!




IKEA-filt med passande namn




På kvällen drog jag med Sara på hennes första baseball-match. Har 
själv varit här fyra ggr nu och börjar känna mig som en veteran!


Go bild om man ignorerar mig!


LÖRDAG


Kan ju säga att jag blev duktigt sugen på att sparka boll efter att ha sett
Sounders slå Toronto med 3-2!


Rätt okej att "jobba" denna dag innebar gå på fotboll med barnen!


Ca. 46 000 i publiken!




Buss till staaan


Oskar och Emma


NU HAR JAG DRUCKIT UR DE RÖDA MUGGARNA! En milstolpe i livet!


Strike a pose!


En blandning av svenskar, fransyskor och en austarlienska :)


Bra Häng av Sara på bussen downtown!


Sedan blev det ytterliggare fyra tuggumin på gumwall innan kvällen fortsatte!


SÖNDAG


Detta trädet gick jag och Sara förbi efter att ha bakishängt på Starbucks! :)


Ikväll blir det film med Emma och troligtvis Sara, fett grym helg! :D




Here comes the sun

Har precis käkat middag med familjen och gått igenom hur helgen ser ut, två flugor i en smäll! 

Dagen i sig har varit riktigt fin med kristallklar himmel, värmande sol och en termometer som sträckte sig upp mot sommartemperaturer! :) Än är sommaren inte över, fast måste ändå erkänna att jag längtar till hösten. Ligga inne och kolla på film när regnet smattrar, dricka massa te och gosa in sig i stora härliga koftor! Fall, I'm ready! 

Men fram tills hösten kommer ska jag passa på att njuta av de sista sommardagarna. Idag var jag och Sara ute i närmare fyra timmar då vi bland annat han med: signa upp Sara för gymmet (JIPPIEEE!), köpa med kaffe och bagel och sitta och spana ut över stan, gå gå gå, få lite skoskav, gå lite till, gå ännu lite till längs vattnet och sen gick vi hem och gjorde svenska pannkakor :) Grymmans dag! 




Cream cheese bagel med en vaniljlatte till! :)


Bra häng i parken












Nu blir det Grey's Anatomy och sen lite Idol! :D 

Pussss

RSS 2.0