1 advent!

Igårkväll sprang jag över till Sara (10m) för lite adventsmys. Vi drack glögg, julmust och åt pepparkakor. Vi kollade också på flickan som lekte med elden. När vi sitter i Saras källare och kollar på filmen kollar jag helt plötsligt ut genom källarfönstret och ser då att det är någon som stirrar på mig. Där ute står en raccon (typ blandning mellan tvättbjörn och grävling) och glor på mig, usch vad läskigt det var! 

Var lite läskigt att gå hem sen..




Fortsättning följer!

Långhelg

Snacka om en lång helg! Jag brukar alltid tycka att tiden går så otroligt fort här, men inte denna helg. Den har gått långsamt på ett mycket skönt sätt. Detta har ju som sagt varit Thanksgivinghelgen så jag har inte jobbat något sedan onsdags, kan ju inte säga att jag klagar! 

Thanksgiving firar amerikanerna ungefär som vi firar jul fast utan presenter. Det är en helg då man ska uppskatta det man är tacksam för och bara umgås med nära och kära, jättemysigt! Kändes nästan som jul och nu är jag verkligen helt fast i julträsket och njuter av att vi börjar gå mot jul! :) 

I torsdags var det själva thanksgivingdagen och min värdpappas syster kom hit och även hennes son. Lite senare på dagen kom även en annan familj över till oss. Vi fixade det sista med maten och högg så länge in på nötter, ost, kex och champange! När sedan all mat var klar var det bara att hugga in. Det viktigaste på bordet är såklart kalkonen och sötpotatisen. Sedan hade vi även bönor, cornbread, potatismos och massa annat gott! 




Det var jag och bordsduken som matchade!


Cutting the turkey!


Gottttt!

Efter en promenad ner till Kerry Park var det dags att hugga in på efterrätten. Pumpkinpie och någon slags chokladmarängtårta, jääääääääkligt gott kan jag säga er! 



Senare på kvällen spelade vi spel och sen kom Sara och vi kollade på paradise hotel! 

Efter fem timmars sömn var det sedan dags att gå upp för att ta vara på Black Friday. I spöregn mötte jag och Sara upp Emma inne på Southcenter klockan fem för att spana in rean. Black friday i USA är lite som vår mellandagsrea hemma då alla butiker rear ut sina saker ordentligt! Vissa gjorde ett bättre jobb och andra sämre. Jag lovar att ta kort på sakerna jag köpte men kan redan nu säga att det dyraste jag köpte var en kofta för 10 dollar, alltså 70 kr. Det kallar jag rea!

Vid sisodär klockan nio kände vi oss klara och drog till IKEA. Där hade de gratis frukost som vi så gärna åt innan vi skulle handla. Som vanligt handlade jag mest på matavdelningen haha! 




Mina inköp! Äntligen GLÖGG!!! :D

Resten av fredagen satt jag mest hemma vid datorn och väntade på att familjen skulle komma hem så att vii kunde julpynta. Men, efter sex timmar av väntan så hade de fortfarande inte kommit hem och sen skulle jag över till Sara. Precis när jag skulle gå kom dom och sa att ne vi pyntar imorn eller nåt. Måttligt kul när jag väntat hela dagen. Var rätt så irriterad hela kvällen då jag i alla fall tyckte att de kunde ha ringt. 

Jag och Sara gick i alla fall upp till Bartells och handlade massa nödvändiga prylar för att sedan bege oss hem till mig och käka indiskt med min familj och några kompisar och sedan kollade vi på "Why did I get married to you?". Jättebra film som jag verkligen kan rekommendera!

Lördagen började med brunch hos våra grannar och sedan blev det IKEA med Sara :) Denna gång blev det inhandlande av adventsljusstake bl.a. 


Money must be funny in a rich au pairs life!






Julgranen vid Space needlen


Min fina ♥


Julmys vid Macys




Macys julstjärna





På eftermiddagen var jag och Sara nere på stan en sväng för att kolla in julpyntet! Senare hjälpte vi till och pynta vår gran, så mysigt är det! :)



Det är så här jag gör när barnen inte lyder, låser ut dom!








Myspys!

Sedan kom alla mina favorittjejer hit och vi skrattade och spelade död i fyra timmar! ♥ Vi saknade dock Catrin! :) 

Idga söndag följde jag med Sara och hennes värdfamilj på adventsfika hemma hos Linns gamla familj. De har fått en ny au pair som hette Elin och var jättetrevlig! Vi träffade även en annan svensk tjej som kom samtidigt som henne, Malin som också var jättetrevlig! :) 

Sedan lunchade vi på International House Of Pancakes och nu ikväll har jag varit ute och ätit med min värdfamilj, gott! 




Vi fick vänta ett tag på maten..


solglasögonväder idag! 



Nu ska jag fortsätta fira advent här borta genom att gå över till Sara och dricka glögg och äta pepparkakor. Det blir även att dra en rulle för alla er som har orkat läsa så här långt! 

Hörs snart igen, ska bli bättre på att uppdatera! 

PUSS och glad första advent! :)


Erkännande

Till och med Seattleborna erkänner! "Why can't we handle snow?" Jäkligt bra fråga alltså! Skrattade högt när jag hämtade in tidningen i morse! 



Här kommer ett klipp på hur det såg ut i ett bostadsområde här i Seattle i måndags när snön kom! Helt sjukt!




Sedan var jag även i måndags och hämtade ut mitt första paket från SVERIGE!! :D 

Mamma hade skickat med min vinterjacka, en sjal, chokladkalender, ett jättefint kort och självklart lösgodis. Endast innehållandes lakrits och skumtomtar, perfekt!! :D TACK! ♥



Nu har jag äntligen lagt barnen och kan kolla på lite svenska tv-program. Idag har jag jobbat 13 timmar, jisses! Men imorn är det THANKSGIVING! Ska bli himla kul att fira denna amerikanska tradition för första gången! 

Puss och godnatt och god morgon! :)

Snö

Detta vackra ting har äntligen kommit till Seattle! Vanligtvis brukar inte staden få så mycket snö, men i måndags föll den första! :) Tyvärr ska det regna bort till helgen men jag hoppas att den kommer tillbaka väldigt snart, då jag älskar när det är mycket snö på vintern! 

Igår i alla fall så var jag och barnen ute en hel del i snön och åkte pulka och grejer. Barnen är lediga från skolan denna vecka då det är Thanksgiving i morgon (torsdag). Så det blir några heldagar nu när man får hitta på skaer och då passar det ju jättebra att kunna avverka några timmar ute i snön. 


Mysigt med snö på vår bakgård!




En helt vanlig gata används som pulkabacke!




En blandning av höst och vinter


Martha med sina insamlade istappar!

På kvällen skulle jag och Sara gå och träna men när vi kommer upp till gymmet så säger dom att de stänger om 20 min! Så jag och Sara går upp till omklädningsrummet och sätter oss i bastun i 20 haha! Asskönt i denna vinterkylan!

Sen efter middagen gick jag och Sara ut och gick en sväng innan vi mös till det på Starbucks! När vi gick ut på Queen Anne Avenue så såg vi att toppen var avstängd så att man kunde gå mitt i vägen och folk åkte även skidor nerför gatan eftersom det är en låååååååååång backe! Helt sjukt hur dåligt rustade amerikanerna är för vinter och snö! I och för sig är det inte så vanligt att Seattle får snö inne i stan men ändå. Alla får panik och allt stänger. Bilarna bara glider runt så det blir massa olyckor eftersom de inte vet vad vinterdäck är. Barnen blir lediga från skolan, pooler och gym stänger tidigare och många vägar stängs av! Det är helt sinnes! Och alla säger till mig och Sara att det här måste väl inte vara någonting för oss svenskar. Och det är det ju verkligen inte. Detta är bara pinsamt och en tjej på starbucks sa igår att hon skämdes för hur alla bara freakade ut haha! 

Så USA skärp er! Skaffa vinterdäck och snöplogar och snön är inget problem längre! 
Jag är stolt över att vara svensk!


Vilda och vackra i Vancouver

Vilken underbar helg! Ska försöka sammanfatta den i ett inlägg som förhoppningsvis inte blir alltför långt! 

FREDAG

Josefin och Stephanie kom hem till mig lite tidigare så att de kunde parkera bilen här och äta lite mat. Sedan kom Sara över och vi ringde en taxi i god tid så att vi skulle hinna ner till tåget i tid! Medans regnet smattrade på rätt bra där ute så satt vi inne hos mig och väntade. Och väntade. Och väntade. När det hade gått mer än tid de sa att det skulle ta ringde vi och frågade var sjutton taxin var. Det enda svaret vi fick var att de inte kunde se att vi hade beställt nån taxi men att vi gärna fick beställa en ny men det skulle ta 45 minuter. Tåget gick om 30! Med inga värdföräldrar hemma sprang vi ut i regnet för att försöka hitta en taxi. När vi trodde att loppet var kört så får Sara tag i en och vi sa till chauffören att ta oss ner till tågstationen fortast möjligt! Sagt och gjort, 10 min stod vi där och mötte upp resten av gänget! :)

På tåget fick vi nästan egen vagn och det användes flitigt då vi lyssnade på musik, sjöng och fixade i ordning oss. Kul syn utanför om man såg tåget åka förbi och det står massa tjejer där inne och byter om haha! 


Catrin och Sara var glada över att vara på väg! :D


Kärt återseende men en fin gammal vän!


Det började snöa på vägen!


Fixelifix på tåget

När vi sedan kommer fram till Vancouver är det snöstorm ute och vi slänger oss in i taxis som tar oss till vårt hostel. Efter att ha fått in allt på rummen, halvt kramar ihjäl Johanna och fått i oss en shot i baren, så är vi redo för att ta oss an stadens partyliv. Vi går in på en klubb som heter Republic och efter fem minuter i baren blir vi inbjudna i VIPen där skumpan plockas fram. Fint välkommnande! :) Sedan festar vi och dansar hela natten lång där innan det blir nattamat och bums i säng!


Så kul att se henne igen!











LÖRDAG

Efter fyra timmars sömn blev det upp för att utnyttja vår frukost på hostelet och efter att fått i oss mackor och kaffe så satt jag och Johanna kvar och pratade igen allt vi missat! :) Sedan drog vi upp de andra tjejerna och det blev bakismat på Mc Donalds. 




Fina Angelica och Catrin! 



Sedan blev det stan hela eftermiddagen innan vi gjorde oss i ordning och gick ut och åt middag. Himla mysigt att bara gå ut ett stort tjejgäng och äta middag och dricka vin. Det har man saknat! :)


Annelie, Tina och Karin


Johanna, jag, Sara och Lizette!


Karin och Josefin


Glada svenskar med goda svenska cider! :)


Josefin och Catrin :)

Efter härligt och informativt tjejsnack på rummet blev det att fortsätta kvällen nere i baren på hostelet med några himla trevliga austarliensiska pojkar! 



Sedan innehöll kvällen dansa på klubb, gå långt i klackar för att sluta upp i ett penthouse med en hel del intressanta människor! Himla bra kväll även denna! :)




Ute i kylan med ett gäng aussieboys!


Josefin och Lizette uppe i penthouset med finfin utsikt!

SÖNDAG

Söndagen bestod av utcheckning från hostelet klockan elva och sen gick vi mest runt i stan hela dagen tills vi skulle åka hem med bussen. 


Vackert!










Fina shoppingköpet vi gjorde! :)

En helt underbar helg som sagt och TACK igen alla underbara tjejer!



This weekend we're going hard, hard,ha-ha-ha-hard...

Wiiiiiieee! Imorgon åker vi till VANCOUVER!! Att komma iväg en helg till en stad där det är 19-årsgräns kommer bli så himla kul och galet. Det blir ju inte mindre galet av att vi är 11 svenska tjejer som röjer! Bästa gänget alltså! :D

Annars händer det inte överdrivet mycket här borta på jorden. Körde för första gången dubbelpass idag. Först bodystep på morgonen och sen bodypump nu på kvällen. Det gick faktiskt över förväntan bra då jag tror att mycket ligger i att man tränar olika delar av kroppen. Bodystepen är nästan enbart kondition och benstyrka, medans bodypumpen är nästan bara armar! Så detta blir träningen på torsdagar. Jag har nu räknat ut att jag tränar 7 pass i veckan. Nästan dubbelt så mycket som jag gjorde hemma, då det var tre fotbollsträningar i veckan och sen match. Så är jag inte vältränad när jag kommer hem så får jag ju skämmas! Jag tycker verkligen att det är kul och träna här eftersom jag tränar så varierat som vattengympa, yoga, pilates och styrke- och konditionspass. Det är nog därför jag kan träna så mycket utan att tappa intresset. Samtidigt saknar jag fotbollen så mycket att jag nästan inte vet vart jag ska ta vägen ibland! 

Jag tassar också runt här i huset och lyssnar efter brevbäraren hela tiden, då jag väntar paket från Sverige vilken dag som helst! :D Hoppas verkligen det kommer imorn!

Nehepp nu ska jag sooooova så att jag orkar med helgen! Man har ju kommit ifrån partylivet lite nu när man passar barn på heltid, men om jag känner mig själv rätt så ska det nog inte vara några problem att komma igång haha ;) Bli inte orolig nu mamma och pappa. Jag har allt under kontroll! Och nej mina kära lagkompisar i OIF, det blir inte så som det blev på lagfesten så ni kan med vara lugna ;).

Imorn får jag också träffa min kära Johanna Persson, då hon bor lite utanför Vancouver och ska va med oss hela helgen! :D Ska bli så kul att träffa henne!!

Ha en fin fredag och helg alla! :) 

Puss och kärlek! 


Johanna och jag på balen :)

Fina minnen

Idag så blev jag telefonintervjuad av en tjej från Ung Företagssamhet. Det är nämligen så att jag har blivit nominerad av min fantastiska lärare Pernilla till ett stipendium för unga företagare! När hon berättade för mig att hon hade gjort det blev jag så himla glad och samtidigt rörd. Det betyder mycket att veta att det finns folk som tror på vad man gör! Jag tävlar just nu mot ungefär 20 andra unga företagare i Sverige och jag representerar uf-regionen i Jönköpings län. 

Så nu har jag fått veta att efter de här telefonintervjuerna ska vi nu bli fem som ska kämpa om stipendiet som ligger på hela 100 000 kr!!! Så idag ringde alltså en tjej från UF och intervjuade mig i ungefär en halvtimme. Det var frågor om mitt UF-år, min roll i företaget, vad jag gjorde nu, ville göra sen och ville jobba med i framtiden. Det kändes som jag gjorde bra ifrån mig så nu är det bara att hålla tummarna. :) 

När hon frågade alla de här frågorna som kom det upp massa härliga minnen från mitt UF-år, som enligt mig var det bästa året i skolan någonsin för jag tyckte att det var så himla kul! Att få göra något annat än att bara sitta i skolbänken och känna sig som att man faktiskt var ute i arbetslivet och gjorde någonting viktigt. Jag vet också att alla de erfarenheter jag har samlat på mig under det året kommer jag ha stor nytta av i framtiden! Det är nästan så att jag skulle vilja göra allt igen! :)


Och för er som inte vet vad jag och mina tjejer i Bra Häng gjorde,
så var det denna lilla bh-ficka.

Nu blir det te, vindruvor och Robinson! 
Godnatt! :)

Några värmande ord

Ja tänk vad några ord kan göra. Har känt mig allmänt glåmig och grå hela dagen, men när vi ikväll var på vattengympan så sa vår instruktör till mig och Sara: Have you girls been tanning? 

Ahhh det lyftes jag upp av eftersom jag inte hade solat! Så nu ikväll har jag inte känt mig så grå ;)

Annars har dagen inte bestått av så mycket. Skypade närmare två timmar med mamma, himla mysigt! :) Fick då reda på att ett paket är på väg över havet till mig, äntligen!! :D Så det borde dimpa ner här de närmaste dagarna innehållandes min vinterjacka och lite annat smått och gott, som mamma så fint uttryckte sig! 

Fick också ett mail från min fina mormor som jag nu ska svara på. Himla gullig är hon och fnissade lite för mig själv när mamma sa att mormor hade sagt, att hon ville också vara i 20-års åldern och bara resa haha! Hon är söt min mormor! :) 

Nu blir det lite 90210 innan jag kryper ner i min nybäddade säng. Tack städpersonalen! 

Puss och kram till er alla! :)

In i dimman..

..men inte den roliga dimman som ni tänker på! Nej idag har Seattle legat i ett enda stort dimmoln! Första gången jag inte sett staden uppifrån Kerry Park! Man kunde knappt se byggnaderna man passerade. 

Morgonen började tidigt då jag vaknade och insåg att klockan var 07.23 och att jag förovit mig! Snabbt som sjutton hoppar jag ur sängen och är precis på väg genom dörren när jag kommer på att det är söndag!! Åhhhh, så jag lägger mig igen och sover en timme till innan jag går upp och pallrar mig iväg till gymmet och bodystep! 

Även att man bara står och gäspar innan passet ska börja så får man en riktigt kick av det och efteråt är man hur pigg som helst. Fint sätt att börja en söndagsmorgon! Sedan har jag mest tagit det lugnt och suttit vid datorn. Nu i eftermiddags har jag varit på mitt au pair möte som var ett knytis som jag skrev om i bloggen innan. Det var okej och det bjöds på god mat i alla fall! 




Alla hugger in!


Vad svenskarna hade att erbjuda. Mina chokladbollar och Saras mjuka
pepparkaka. Lätt det godaste på bordet!

Och ja, chokladbollarna blev en succé ;)

Nu ska jag snart över till min flicka två hus bort och äta popcorn och kolla på Sex and the city 2 :D 

Puss och kärlek!

Inte kräsen

Satt just nu och skulle äta upp de två sista bitarna från min tutti-fruttipåse som jag hittade på den skandinaviska mataffären idag! Hade självklart sparat den godaste röda till slutet! Men, tappar kontrollen och efter några tappra försök att fånga den trillar den ner i mitt fotbad där jag sitter och försöker bli av med mitt nageltrång(som jag tror att jag har). Snabbt som sjutton fiskar jag upp den och torkar av den med en handduk innan den åker in i munnen. Äckligt tycker ni! Men inte när man har betalat dubbla priset för påsen mot hemma och det är den sista godaste biten kvar. 

Så desperat kan man bli här i USA. Kan ju nu börja kalla mig för en "desperate housewife" hehe. Nej nu börjar skämten bli dåliga!
Over and out

Chillidill

En luuuugn och sköön lördag har det varit för mig som har innehållit:

  • Skyping med bästa Ida och Ines ♥ 

  • Lunch på cheescake factory med Emma och Sara

  • För-julat (om det nu är ett ord) lite med att lyssna på julmusik på radion

  • Bakat chokladbollar med kidsen


    Så min kväll har varit bestående av jobb. Först gjorde vi pizza, sedan chokladbollar. Men chokladbollarna ska jag ha till mitt au paitr möte imorgon då vi ska ha lite knytis och man ska ha med sig något ätbart från sitt land. Jag slog till på att göra chokladbollar! Hittade även svenskt pärlsocker i en skandinavisk butik idag så nu ser de ungefär ut som de ska! Så nu får vi hoppas att de smakar som dom ska, annars skyller jag på barnen! ;)  



    Nu sover barnen (förhoppningsvis) och det är dags för lite tid för mig själv. Godis och webtv med andra ord! :) 

    Hoppas alla har det bra hemma och att ni får en fin söndag! 

    Puss och hej leverpastej!





Freeeeeeeeedaaaaag

En fin och solig sådan som spenderades på bästa sätt!

Spinning, pedikyr och pannkakor med Sara på förmiddagen! Ett spinningpass som inte riktigt var som hemma. Man är van vid att ledarna helt lever sig in i passet och som sara så fint uttryckte sig: de försöker berätta en saga med backar och svängar och upp och ner. Men vår lärare var en man på 50+ som mest brydde sig om att springa runt och öppna fönster! Men vi får väl göra det så tufft vi kan själva. 

På kvällen drog jag, Sara, Karin och Emma till Northgate mall och Target. På target är det rätt svårt att hålla i pengarna då man hela tiden hittar massa bra småsaker att köpa. Blev tights, hårspray, tandkräm och godis från mig. Men dit ska jag åka snart igen för att handla julklappar! :) 

Sen åkte vi hem och hyrde film. Jag skäms lite att erkänna att jag som älskar Sex and the city och har hela skoboxen hemma, inte har sett nån av filmerna. Men igår ändrade vi på det. Vi hyrde båda två men orkade bara se första, så den andra blir det imorn! SÅ SJUKT BRA VAR DEN!!! :)

Det blev en himla bra fredag med andra ord!

Torsdag 11/11

Idag var mina små barn lediga från skolan, sååå det blev inte så mycket web-tv denna dag! Haha nej skämt å sido så fick jag i alla fall sovmorgon till nio och sen gav vi oss iväg till Gameworks. Barnens favoritställe där man betalar pengar för att få "credits" på ett kort, som man ska dra för att få ut "tonkens" som man i sin tur använder i massa spelmaskiner så att man kan vinna biljetter. Och dessa biljetter kan man sen shoppa för i deras lilla shop med saker.
Komplicerat? 

Eh, ja! 

Men efter ett tag fick jag också lite snurr på det och blev lite smått spelberoende. 




Sötnöten :)


Sedan var jag ju tvungen att visa hur man verkligen skulle spela!

Resten av kvällen blev det bodypump (ja, jag känner det idag!) och sen se på när sara städade sitt rum. Eller ja jag kollade på Glee och åt lakrits som hon så gulligt sparat från sitt paket hemifrån. Mm hörde ni? Paketet som hon fått hemifrån. Jag vill med ha paket mamma! Så, nu vet du det! :) 



Favorit i repris

Även denna onsdag bjöd på underbart väder, om en lite kallare! Så det var bara att packa in sig i bilen och åka upp och möta Angelica, Josefin och Denice för att inlinesa runt sjön. Jättefint och härligt även idag! Sedan mötte vi upp Josefin, hennes värdbarn Maddie, Sara och hennes värdbarn Abbey för lunchpicknick. Det blev många härliga skratt i höstsolen! :) 


I väntan på de andra.


Lite cool bild..

<



<


Blev lite jagade av hundar




Josefin och Maddie :)

När jag väntade på att barnen skulle sluta så gick jag runt i en park nära deras skola och tog lite kort och njöt av vädret! 






Chinese Art Museum




Man kan skymta Space needeln i hålet


En blomma blommade iaf..



Januari kommer bli svettigt...

...FÖR DÅ KOMMER JAG BEFINNA MIG PÅ HAWAII I EN VECKA!!! :D 

Helt galet! Angelica och Denice, två svenska au pairer här i Seattle hade precis bokat sin resa och kollar runt lite om det är andra som är sugna på att hänga med. Så först blev jag jättetaggad, sen tänkte jag efter och undrade om jag lunde ta ledigt så mitt i januari. Men sen igår när jag kom hem från vattengympan så pratade jag med Angelica och Stephanie och då blev jag så himla sugen igen. Suget dämpades inte när vi gick in och kollade på flygbiljetterna och det bara fanns tre kvar till det bra priset vi hade hittat. Så jag sprang upp och överlade med mina värdföräldrar och de tyckte också att jag skulle åka, så det var bara att springa tillbaka ner, plocka upp svenska kortet och boka! :D 

Kan knappt fatta det och nu har också Stephanie bestämt att hon ska med! Kommer blir grymt!! :D Det var som vi sa att det är ju nu man faktiskt har chansen att åka dit när jag är så pass nära som jag är. Har svårt att se att jag reser över halva jorden från Sverige till Hawaii. Men nu är det i alla fall bokat! :D 



För övrigt så kom min värdpappa in till mitt rum och pratade. Innan han skulle gå ut så slängde han en blick på min väg och kollade frågade på mig. Där hänger nämligen min killkalender med killar från min gamla skola. Mina kompisar Karin och Louise gjorde det som projektarbete att göra en killkalender med killar från vår skola, så självklart tog jag med den hit och har den upphängd. Så jag fick förklara lite fint att att det faktiskt var killar från min skola haha! Så han frågade: känner du killen på bilden? Och jag svarade: Jaa, han gick i min klass (Theo) hahaha!

Nu blir det meditation med Sara. Vi räknar ner, efter idag är det mindre än hälften kvar!! Kämpa!

Two in one

Som vanligt blir det en liten summering av helgen i ett inlägg! :) 

Lördag och jag tog en skön sovmorgon innan jag gick över till Sara. Vi drog ner till Fremont som är ett område rätt nära Queen Anne där vi bor. Där hade vi bestämt oss för att äta lunch på något ställe där vi aldrig ätit förut för att få lite variation på alla restaurangbesök man hinner med! Vi hamnade på den grekiska restaurangen Costas Opa där vi njöt av pitabröd doppade i Tzatsiki och gyros med god potatis och grönsaker till! 



Sedan blev det kaffe på maten inne på Starbucks. De har fått in pepparkakslatte nu så här när julen börjar närma sig (enligt amerikanerna är den nästan här) och detta får man i de fina julmuggarna som har kommit in. Jag gillade verkligen pepparkakslatten och kommer dricka mig trött på den hela november och december! 



Efter lite shopping på Fred Meyer så åkte vi hem och gjorde oss i ordning för kvällen. När vi var klara tog vi bussen ner i stormvädret som rådde i Seattle lördagkväll! Mitt redan trasiga paraply blåste sönder ännu mer så att det bara hängde på ena sidan. Men vi lyckades i alla fall ta oss till Hard Rock Café, där vi njöt av hamburgare. Men något jag blir så himla trött på är att i Sverige har man varit myndig i över ett år och van att kunna beställa ute och dricka lagligt i stort sett överallt och så kommer man hit och blir som 17 igen, när man bara går och längtar efter att fylla år. Vi smyger runt med alkoholen här och det känns verkligen som man har gått tillbaka två år i tiden. Det är det man blir trött på här i USA! Som när vi då var på Hard Rock Café så kom vår servitör och rekommenderade massa drinkar för kvällen och där sitter vi som fån och beställer cola med ett ansiktsuttryck som vi hoppas säga, att vi är 21 men bara sugna på cola idag så att man inte ska verka så liten :P. 

Efter maten gick vi i alla fall till Sportstheater och kollade på en improvisationsteater som bi har kollat på förut. Det är två lag som tävlar i mot varandra i att vara så roliga som möjligt och få så mycket poäng av juryn. Riktigt kul var det! När det var slut satte vi oss i en taxi och åkte hem till sängen! 

Igår söndag var jag uppe tidigt för att gå på bodystep. Det blir roligare och roligare för varje gång då jag kommer ihåg mer steg för varje gång. Kul träning! :) Som tur var ställde vi tillbaka tiden en timma igår så jag han sova lite mer än vad jag skulle gjort annars! Efter det åkte jag och Sara och mötte upp Josefin, Catrin, Stephanie, Lizette och Tina vid Swedish cultural center och skulle äta svenska pannkakor till frukost! Och gud var mycket folk det var! Trodde inte det skulle vara så populärt men det var kö att komma in och kö att hämta pannkakor och alla bord var helt fullproppade med folk! Tänk vad mycket pengar vi hade kunnat tjäna om vi hade öppnat upp ett pannkaksstånd hemma på vår gata haha! 



De sjöngs svenska sånger (med amerikansk brytning), dansades svensk folkdans bl.a. Och när vi svenskar klämde i i Nu är det jul igen var det väldigt uppskattat! Och samma när vi var med och dansade haha! Sedan kom även Directorn för detta center fram och sa att det var självklart att vi måste vara med på luciafesten, och det ville vi ju självklart!! Så förhoppningsvis går vi alla luciatåg i december! :D 




Lizette, Josefin, Stephanie och Catrin :)


Jag, Sara och Tina. Jag hade ju dagen till ära på mig min I ♥ NY t-shirt.
Passande på swedish cultural center...

Efter att ha varit där gick vi till Starbucks för att koppla upp oss och boka Vancouver-resan, så nu är allt bokat!! :D Den 19 november så åker vi, 11 svenska tjejer, till Vancouver! Kommer bli så sjukt kul och sjukt galet! Där får vi äntligen känna oss stora igen då det är 19-årsgräns! :D

På kvällen så jobbade jag, vilket bestod av att skjutsa Martha till ett födelsedagskalas ute i Kirkland. Medans vi väntade på henne så bowlade jag, Oliver och Anders. Tyvärr så blev Oliver sur när jag vann, men jag tyckte det var kul att bowla i alla fall ;). Sen lyssnade vi på ABBA i bilen på väg hem, finfin jobbkväll! :)

Art walk och Due Date

I torsdags  och kväll så begav jag, Sara, Saras syster Amanda och pappa Pär oss iväg på Art Walk. Detta inträffar första torsdagen i varje månad. Då ställer massa konstnärer ut sina verk så allmänheten kan gå och kika och samtidigt öppnar många gallerier upp. I början blev nog inte Amanda och Pär så imponerade då jag och Sara inte hittade överdrivet bra och det visade sig att vi egentligen inte hade koll på vart allt var :P. Men ge upp vet vi inte vad det är, så vi fortsatte leta och hängde på folk som såg ut att gå iväg mot gallerier. Och tillslut hittade vi huset där det var flera våningar med konst! Övermycket folk, varmt och inte jätteintressant är väl så man kan sammanfatta det huset, men vi fick ju i alla fall vår Art Walk. För gick det gjorde vi!! Nehe, här åker vi ingen buss, sa Sara och så gick vi. Det visade väl sig att vi hade gått över en mil sen och det behövs ju då och då när man lever i USA! 

Vi avslutade i alla fall med att som alltid sitta och kolla ut över stan från Kerry Park! :) 



Igår fredag så började morgonen med att jag skjutsade ner Oliver till en av pirerna här i Seattle då de skulle åka på utflykt över dagen. Efter det körde jag upp Martha till skolan innan jag svängde förbi safeway och köpte en skvallertidning och ett danskt wienerbröd! :) Nu unna jag mig en tidning varje fredag och jag köper olika varje gång för att testa vilken jag tycker bäst om ;D. Så snart har jag korat en vinnare! 

Men att äta wienerbröd till frukost är ju himla gott och det tycker man ju att man kan unna sig en fredag. Men, det är inte så smart, har jag nu fått erfara, att äta det innan man har tänkt att gå till gymmet! Orkade nästan ingenting på löpbandet och magen kändes tung och man mådde bara illa. Så nu har jag insett vikten av att grunda bra innan man tränar! 

Resten av dagen mös jag bara runt inne i mina tofflor medans regnet föll utanför. Efter middag med våra grannar hemma hos oss åkte jag och hämtade upp Karin, en ny svensk au pair i mitt område! Vi åkte ut till Bellevue och mötte upp Catrin, Josefin, Hanna och Stephanie på Red Robbin. Vi hade ju som sagt tänkt att käka cheesecake på cheesecake factory men hade inte tid eller lust att vänta i en timme på bord! Så det blev efterrätt på RR istället! :) Efter det gick vi upp till bion och såg "Due Date". Riktigt rolig, men tyvärr inte lika rolig som Baksmällan! Men en helt klart sevärd film! Det som vi nästan skrattade ännu mer åt var kvinnan som satt framför oss. Hon måste varit rejält påverkade av någonting lurt i alla fall. Hon satt och skrattade jättehögt, klappade i händerna hela tiden och pekade mot filmduken! Så sjuuukt jobbig var hon!! Men lite rolig också haha! 


Hanna, Stephanie och Karin


Josefin och Catrin

Nu har jag precis varit uppe och signat upp för ett bibliotekskort så att jag kan börja komma igång med läsningen igen! Sen jag kom hit har jag läst EN svensk bok. På två och en halv månad liksom!! Ne, kom igen nu Felicia! Bättre kan du. Men snart går jag också över till Sara och så får vi se om eftermiddagen bjuder på Starbucks eller Fred Meyer, eller helt enkelt något annat! :) 

Hoppas alla läsare (om det nu är några) har det bra! :)

Puss och kärlek från Seattle!

Martha testar sig igenom mina solglasögon



Imorgon kommer ett inlägg om hur mysig och rolig min fredagskväll var! :)

Godnatt Seattle, God Morgon Sverige! ♥

Underbara dagar

Det kan man lugnt säga att vi har haft här i Seattle de två senaste dagarna! 20 grader och sol i november trodde jag inte existerade i "the rainy city". Meeeeeen sen jag kom hit så har staden visat sig från sin bästa sida typ 80 procent av dagarna, fantastiskt! 

I tisdags var jag först på yoga på morgonen, då det är en av de klasserna jag läser här i USA. Man måste läsa 72 timmar eller ta 6 credits på ett college här, men det behöver inte vara att man ska sitta och plugga nåt seriöst utan man kan göra andra niceiga saker som att då gå på yoga. Jag känner verkligen hur mycket vigare jag har blivit efter och och även mycket mer mjuk i kroppen. Detta är något jag vill fortsätta att göra även efter jag har läst klart den här kursen! 

Sedan jag faktiskt inte har ätit en enda cupcake sen jag kom hit så tänkte jag igår att det var på tiden. Så jag kilade upp till närmsta cupcake-store och köpte med mig en vanilj och tog också en kaffe och satte mig i solen innan jag skulle hämta ungarna, uuuunderbart! 


Så här vackert är det uppe på the Ave i mitt neighbourhood!


Hösten måste vara den vackraste årstiden!


Min cupcake


Mitt favoritträd vid barnens skola!


Vad kan vara vackrare?

Senare på kvällen när jag åkte till meditationen, som jag för övrigt fick stå ut med själv eftersom Sara var i Forks med sin pappa och syster, besannades verkligen en bild av hur jag såg på meditation innan. Vi satt och hummade i EN HALVTIMME!! Kan ju säga att det ekade i mitt huvud resten av kvällen! 

Idag onsdag har det varit en ännu vackrare dag än igår och den började väldigt fint med att jag fick ledigt på morgonen så jag kunde sova ända till halv elva!! :D Sedan fortsatte den med att jag körde upp till Green lake och mötte upp Angelica som hade med sig inlines! Kände mig lite vinglig i början men sen gick det hur bra som helst! Och vilken känsla det var att glida runt sjön i bara T-shirt och bara knäppa massa vackra bilder och samtidigt prata med Angelica! Hur fint som helst! Sedan mötte vi upp Denice och Josefin och gick till starbucks. Efter det körde vi ett varv till och jag tror att det är 5 km runt sjön så det betyder, en mil på inlines idag!! :D Blir igen nästa onsdag om inte vädret är katastrof! Nu ska jag låta bilderna tala: 










Angelica visar upp sina moves


Dubbelpicture






:)




Denice, Josefin och jag


Så himla vackert!!




Ännu ett av Angelicas trix






Tack för en jättehärlig dag!

Nu är jag precis hemkommen från Red Mill med familjen där dagens middag blev Hamburgare, har nog aldrig ätit så här många hamburgare i Sverige på 19 år som jag har gjort här på två månader, iiiinte bra! Men gott är det ju och middag ska man ju ha ;). 

Nu blir det Desperete Housewifes-maraton! 

Puss!

Halloween in america

Nu ska jag här försöka sammanfatta helgen effektivt i bilder och text! 

Fredag

i fredags åkte jag och Lizette till Southcenter och IKEA så att Lizette skulle få shoppa av sig lite och göra av med lite pengar som hon längtat efter! Själv hade jag tänkt kanske en kofta och kanske ett par skor, men självklart slutade det med att jag spenderade halva veckolönen och blev 100 dollar fattigare men många fina saker rikare! :) Och som ni läste innan, halva veckolönen! Det betyder nya fina pengar på fredag! Man kan ju inte annat än gilla lönsystemet! :D 




Lizette :)


Självklart köttbullar!


Min shoppingskörd!

På kvällen drog jag, Stephanie, Josefin, Angelica, Catrin, Emma och Karin till SoDo och ett haunted house! Kaaaaaaaaanske inte den smartaste grejen ett gäng livrädda svenskor skulle gjort men nu efteråt är det ju rätt kul att skratta åt :P Först när vi kom dit fick vi ställa oss i en otroligt lång kö och köa i en timma!!! bara för att komma in. Vi blev lagom uppskrämda då motorsågsmassakern kom ut stup i kvarten och andra äckel försökte mata oss med ögon! Efter mycket om och men hade vi också gjort klart vår laguppställning för hur vi skulle gå in! Josefin skulle gå först, men precis innan vi går in genom dörren bara stannar hon och vägrar! Inför hela kön som bara garvar åt oss haha! Alla fick panik och tillslut blev det att vi turades om att gå först. Efter ca en kvart i huset med mycket skrik och en del tårar så blev vi utjagade med motorsåg ur huset, och den känslan av att komma ut har aldrig varit bättre! :) Men det var ju Halloween så vi var ju tvungna att testa! ;)


Lite uppskrämda redan innan!


men lite kul var det ju också!

Lördag

Klockan ringde halv nio och jag gick upp för att köra ett steppass på gymmet. Skön och hurtig start på dagen! :) Sedan jobbade jag nästan hela dan, då det var min värdmammas födelsedag och hon och min värdpappa tog dagen för sig själva. Barnen och jag pusslade, gick ut och åt och gick även på barnteater! Ganska enkelt att vara au pair då! Vid åtta-tiden kom Lizette, Josefin och Stephanie hit för att fixa i ordning oss för kvällen då det vankades halloweenfest! Några timmar senare gick vi därifrån som en dödsängel, ägg, krita och pirat!


Min krita, mitt ägg och min pirat! :)


På bussen :)




Party i taxin! Med en lösögonfrans på glid..

Det är så himla kul att fira halloween här för alla går in för det stenhårt och alla är utklädda!! Skitkul! :D Så först kom vi till festen där vi hade tänkt vara, men det visade sig var en rätt lam röka-på-fest, så vi hängde på ett annat gäng och gick till fest nummer två. Där var det lite mer drag och väldigt mycket folk på liten yta. Det var också varmt och luktade fis så vi tog taxi till universitetsområdet istället. Discodunk i taxin höjde partyhumöret ytterliggare! Tillslut hamnade vi i alla fall på en fest hos en amerikansk student. Där spelades det beer-pong, dansades till Cascada och vi hade allmänt kul! Men först efter ett tag upptäckte jag att min mobil var borta och vi började leta. Catrin hittade den liggandes på golvet intill väggen där alla dansade. Ingen aning om hur den hamnade där! TACK igen Catrin! :) När den paniken hade lagt sig så upptäckte jag en stund senare att min kamera var borta! PANIK! Först gick jag runt och letade sen hjälpte alla mina kompisar till och tillslut så stängdes musiken av, lamporna tändes och alla på festen började leta. Så himla gulligt! Tror knappast det skulle hända i Sverige. Så medans jag gick runt och storlipa så lyftes det på soffor, flyttades på bord och alla letade överallt. Efter ett bra tag går jag ut och tittar där jag kom ihåg att jag satt med Lizette tidigare och tror ni inte kameran ligger där bland alla löv! Lyckan är svår att beskriva!! Sikken himla tur jag hade!! :D Så slutet gott allting gott, och vi fyra snubblade ur taxin och in till mig vid fem-snåret! :)


haha Angelica!!


Man kan ju inte annat än ÄLSKA bilden! 




Blev så glad att jag hittade min kamera så jag tog kort på Justin och en
amerikanska som hjälpte mig att leta! ;)


Söndag

Ja vad ska man säga. Det var rätt tungt att ta sig upp dagen efter en helnatt med halloweenfirande! Tur att jag hade mina fina vänner här! :) Så vi låg och pratade, skrattade och beklagade oss på hur dåligt vi mådde innan vi tog tag i saken och hoppade i det skönaste vi kunde hitta och satte på oss solglasögon (självklart) och gick upp och åt hamburgare! Det måste nästan stått bakis i pannan på oss där vi sakta gled fram haha! Efter mer och mer prat om lördagskvällen så tror jag att alla faktiskt hade en ganska bra bild om vad som hände haha! Sen åkte mina tjejer hem och jag gick upp med familjen på avenyn här uppe där alla affärer hade massa godis så alla barnen gick trick or treat! Jättemysigt och massa folk! :)


Gullungarna var Hermione och krokodilexpert ;)


Oliver hade självklart med sig Charlie, hans två-meter långa krokodil!


Polisen kontrollerade så att Martha bara tog en godisbit ;)


Mycket folk!


Så söta!


Mysig höstdag!


Vår baksida

På kvällen gick vi på middag hos några kompisar och sen gick jag lite trick or treat med barnen :) Sen hyrde jag Just wright och åkte upp till Emma och bakismös!


Martha var sugen på tårtan!


Haha!

Underbart bra helg helt enkelt! Tack alla inblandade <3






RSS 2.0